ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. DESEMBER 2010 - SIST ENDRET 20. JANUAR 2018
Buss på Gran Canaria
Busser går mellom de fleste byene på Gran Canaria. Se etter de blå bussene til busselskapet Global. Foto: Hugo Ryvik.

Buss på Gran Canaria

Billigt och bra med buss på Gran Canaria.

Bussnettet på Gran Canaria er velfungerende og godt utbygd, og billettprisene er svært hyggelige.

ANNONSE

Busslinjer på Gran Canaria

Buss på Gran Canaria

Global, blå busser. Klikk her for å sjekke rutetider.

Bussrutekart for Gran Canaria.

Guaguas, gule bybusser i Las Palmas. Klikk her for å sjekke rutetider.

Sightseeingbuss i Las Palmas

Les her om norsk bussguide for Gran Canaria sør

De blå bussene med logoen til busselskapet Global på siden går til stort sett alle byer og steder på Gran Canaria.

Bybussene i Las Palmas er gule, og dekker store deler av byen med hyppige avganger på de fleste rutene.

Klikk her for informasjon om alle bussrutene som går rundt omkring på Gran Canaria.

Bussavganger på Google Maps

Google Maps støtter bussruter på Gran Canaria.  Du kan legge inn fra og til og klikke på symbolet for offentlig transport (tog/buss-symbol).

Du får da informasjon om bussrutenummer, når neste buss går, overganger mellom busser, tiden reisen tar, og gangtid til og mellom bussholdeplasser.

Du kan også legge inn ønsket avgangs- eller ankomstid og få frem hvilke avganger som passer, eller få en rutetabelloversikt.

Busslinjer fra flyplassen på Gran Canaria

Busselskapet Global står for bussrutene som går rundt omkring på øya. Nye bussholdeplasser ble åpnet på flyplassen i november 2014 ved en rundkjøring nær parkeringsplassene. For å komme dit, må du gå fra avgangshallen og gjennom parkeringsområdet. Se etter de blå bussene hvor det står Global på siden.

  • Til Bahia Feliz, San Agustin, Playa del Ingles og Maspalomas går buss nummer 01, 05, 36, 66 og 90. Hver av disse har avgang daglig hver time eller halvtime, buss nummer 05 går kveld og natt. Bussbilletten koster i overkant av 4 euro til Faro de Maspalomas i 2014, og 3,50 til Playa del Ingles.
  • Til Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Playa de Amadores, Playa de Tauro og Playa de de Mogan, som ligger lenger sørvest på Gran Canaria, kan du ta buss nummer 91. Dette er en ekspressbuss som går en gang i timen med endestopp i Las Palmas i nord og Playa de Mogan i sørvest. Den har ingen stopp mellom flyplassen og Arguineguin, og siste avgang fra flyplassen er 20.36. Mellom Arguineguin og Puerto de Mogan går den kyststrekningen, hvor alle turistsstedene ligger. I tillegg går buss nummer 01 hvert 20. minutt (sjeldnere sen kveld og natt), med siste avgang 23.53, men denne kjører kystveien med mange stopp, og tar lang tid. Fra flyplassen til "norskebyen" Arguineguin koster det cirka 5 euro i 2014. Til Playa de Mogan, som er siste stopp rundt 7 euro.
  • Til Las Palmas kan du ta buss nummer 01, 05, 11, 60 eller 91. Linje 60 går til Las Palmas to ganger i timen på dagtid og en gang i timen om kvelden, alle dager i uken. Linje 91 er en ekspressbuss som går til Las Palmas en gang i timen, alle dager i uken og stopper i Las Palmas både ved det offentlige sykehuset i sør, Santa Isabel-parken ved Triana og gamlebyen (Vegueta), på bussentralen San Telmo, og tre stopp til før endestasjonen ved Santa Catalina-parken (under bakken).

Line 01, 05, 11 og 36 sørover går fra busstopp nummer 1.

Linje 60, 90 og 91 sørover går fra busstopp nummer 2. 

Linje 01, 05, og 11 til Las Palmas går fra busstopp nummer 4. 

Linje 60 og 91 til Las Palmas går fra busstopp nummer 5. Merk at noen av avgangene til linje 60 er ekspress til Santa Catalina-parken med færre stopp, mens de andre går til San Telmo-stasjonen lenger sør i Las Palmas.

Planer fins for tog på Gran Canaria

Tog fins ikke på Gran Canaria i dag, men en bane for hurtigtog er vedtatt bygget mellom Las Palmas og Meloneras.

Byggingen av første del fra Las Palmas til flyplassen var planlagt å starte i 2011. Men per september 2012 er det hele fortsatt på planleggingsstadiet, og finiansieringen er langt ifra på plass.

ANNONSE

Kultur-, musikk- og solidaritetsfestival i Agaete

23.08.2018 08:00 - 26.08.2018 21:30

KULTUR: Bioagaete Festival Cultural Solidario er en festival som samler flere aktiviteter for folk i alle aldere i naturparken Tamadaba i Agaete på Gran Canaria
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE