ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 23. NOVEMBER 2012
Anfi Tauro-utbygging.
Gigantiske utbyggingsplaner fins for Tauro-dalen, hvor det allerede er bygd både hotell, golfbaner og mange turistvillaer, men den videre utbyggingen har blitt forsinket i mange år på grunn av rettstvister. Nå kan det bli en ny forsinkelse.

Utbyggingen av ferieanlegget Anfi Tauro på Gran Canaria kan bli forsinket

Hotellgruppen Lopesan vil drive inn gjeld gjennom tvangsauksjon av utbyggbar mark i Anfi Tauro-området. Uenighet om tomteverdien gjør at auksjonen er utsatt.

Det er arvinger etter nordmannen Bjørn Lyng og Hermanos Santana Cazorla SL som skylder penger gjennom et felles selskap, og eier marken som skal auksjoneres ut.

En auksjon som skulle finne sted i år ble i går flyttet av retten i Las Palmas til 6. februar neste år, skriver Laprovincia.es.

Ber om ny verdivurdering

Årsaken til utsettelsen er at Santana Cazorla mener at marken som skal auksjoneres ut er verd over 7 millioner euro, ikke 3,7 millioner, som den er verdsatt til.

Retten har godkjent appellen fra Santana Cazorla om å gjøre en ny verdivurdering. Dermed blir auksjonen forsinket.

Planer om 307 turistsenger på auksjonstomten

Auksjonen gjelder parsell T22, hvor det er planer om å bygge turistanlegg med 307 senger. Kravet om å tilbakebetale gjeld gjennom auksjoner vil trolig forsinke utbyggingen.

La Provincia har i tidligere artikler antydet at Lopesan-gruppen prøver å få kontroll over Anfi Tauro-området.

Fire tomter skal auksjoneres ut

Tre andre tomter i Tauro-dalen skal også auksjoneres ut. Totalt er det snakk om 485 120 kvadratmeter, og omfatter blant annet golfbanene til Anfi Tauro.

Gjelden til Lopesan fra Anfi Tauro SA er på rundt 12,6 millioner euro. Med renter og avgifter er kravet totalt på nesten 14 millioner euro.

Lopesan kjøpte opp gjelden fra Cárdenas-familiens selskap Ocealand SL, og krever nå oppgjør.

ANNONSE

Markedsfest og festival med kanarisk håndverk i Veneguera

20.09.2019 11:30 - 22.09.2019 23:00

FOLKEFEST: Encuentro Veneguera, en fin markeds- og musikkfest med kanarisk håndverk i landbruksbygda Veneguera lengst sørvest i Mogan kommune på Gran Canaria.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE