ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. JANUAR 2013
Det er en betydelig størrelse på nye hotell Riu Oasis Maspalomas. Ill: Lopesan/Google Earth

Storkrangel om nytt storhotell på Gran Canaria

Fornyelsen av hotell Maspalomas Oasis nærmer seg, og hotellkjeden Riu har lagt fram planene for hvordan det nye hotellet skal se ut. Konkurrenten Lopesan går hardt ut mot planene.

Rivingen av Maspalomas Oasis, som ble åpnet i 1968, skal etter planen starte i april.

Et nytt og større hotell med 430 rom og 915 sengeplasser blir så bygd på samme tomt.

Riu har planer om å øke standarden fra fire til fem stjerner.

Klager på hotellhøyden

Konkurrenten Lopesan, som har hoteller i nærheten, er lite begeistret for planene som er lagt fram for det nye hotellet.

De hevder at hotellet kommer til å blokkere utsikten til sjøen og til palmelunden som ligger like ved, og dermed delvis privatisere et offentlig område som allmennheten nyter godt av.

Det nye hotellet blir bygd i L-form. Det får seks etasjer og blir 25 meter høyt. Fasaden blir 370 meter lang. Den omtalte palmelunden vil havne inne i L-en.

Blir som en åtte etasjer høy bygning

Lopesan hevder overfor kanariske medier at den visuelle effekten av hotellet blir som om det var åtte etasjer høyt.

Selskapets teknikere hevder at gjennomsnittshøyden vokser med 60 prosent, og at den høyeste delen av hotellet blir 115 prosent høyere enn i dag.

Riu blir også kritisert for at den nye hovedinngangen, som blir rett overfor torgplassen ved Faro de Maspalomas, vil gi en privatiserende effekt, og at biltrafikken vil bli fire ganger høyere.

Lopesan lyver, hevder Riu

Riu slår tilbake mot beskyldningene fra Lopesan i en kunngjøring, og hevder at det er regn løgn.

De mener også at Lopesan bruker en bisarr strategi ved å klage via pressen i stedet for til styret i Riu.

I kunngjøringen viser de til sammenblanding av data, feil data, halvsannheter, mistolkninger og villedende tolkninger fra Lopesan med hensikt å fremstille prosjektet i så dårlig lys som mulig.

Riu hevder at palmelunden blir bevart

Riu hevder at palmelunden, som representerer under en tredel av tomtearealet på 56 000 kvadratmeter, blir fullt bevart.

Det blir bygd på 9815 kvadratmeter av tomten, 17 prosent mindre enn det eksisterende hotellet, og godt under 25 prosent av hele tomtearealet, som er det maksimalt tillatte, hevder de.

Tomten er delt i to: palmelunden på 16 573 kvadratmeter og et område på 39 427 kvadratmeter hvor hotellet blir reist.

Krever å få hotellet fredet

Eustasio López González, presidenten i Lopesan, har tidligere skrevet brev til presidenten på Gran Canaria, José Miguel Bravo de Laguna, og presidenten på Kanariøyene, Paulino Rivero, og bedt om at dagens hotell blir fredet som kulturarv og arkitektonisk arv.

Kanariske arkitekter går også inn for at hotellet skal bevares på bakgrunn av at det representerer starten på utbyggingen av turismen sør på Gran Canaria.

Tre måneder til en avgjørelse

Tirsdag sa presidenten for øyrådet på Gran Canaria, José Miguel Bravo de Laguna, at øyrådet har bedt om mer informasjon om hotellet fra styret i Riu for å vurdere om det skal fredes som kulturarv.

Vurderingen vil ta tre måneder, ifølge Laguna. Hvis det blir vedtatt å frede hotellet, blir det full stopp for byggeplanene.

Klikk her for å se tegninger av hotellet på Canarias 7.

ANNONSE
ANNONSER