ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. MARS 2015
I Playa del Ingles og Puerto Rico på Gran Canaria er det mange nedslitte turistanlegg. Flere av disse har blitt, eller er i ferd med å bli, fornyet Foto: Anders Gundersen
I Playa del Ingles og Puerto Rico på Gran Canaria er det mange nedslitte turistanlegg. Flere av disse har blitt, eller er i ferd med å bli, fornyet Foto: Anders Gundersen

Kanariøyene har investert to milliarder euro i fornying av turistanlegg

Modernisering av turismen på Kanariøyene er godt i gang. To milliarder euro er investert, og hoteller med til sammen 50 000 sengeplasser er hittil fornyet.

ANNONSE

Bare denne måneden skal fornyelsen av 18 overnattingssteder bli ferdigstilt, skriver Kanariøyenes president, Paulino Rivero, i sin blogg på søndag.

Når alle planlagte fornyelser i moderniseringsplanen er gjennomført, vil det angivelig være anlegg med 200 000 sengeplasser som er fornyet.

Det var i 2009 Kanariøyenes regjering satte i gang planer for en modernisering av turistanleggene. Politikerne innså da at mange anlegg hadde tapt konkurransekraft fordi de var gamle, nedslitte og utdaterte.

Nå er moderniseringsplanene inne i sin siste fase, skriver Rivero.

Det meste av fornyelsesarbeidene har skjedd de siste ett og et halvt årene. Gran Canaria og Tenerife har fått 29,8 prosent hver av finansieringsmidlene, som for det meste er gunstige banklån, Fuerteventura har fått 20,.6 prosent; Lanzarote 18 prosent og La Palma 2 prosent.

ANNONSE

Messe og marked med mat, håndverk, kunst og konserter i Mogan

26.05.2018 11:00 - 27.05.2018 20:00

Expo Mogan, messe og marked for kunst, håndverk og musikk i den historiske bydelen i landsbyen Mogan, med blant annet utstilling av den norske kunstneren Edith Marie Clausen
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE