ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 18. MARS 2015
Dyre båter, biler og eiendommer ble beslaglagt i politiaksjonen mot timeshare-svindlerne. Foto: Skjermdump fra Policia Naconals video

Stor politiaksjon mot mistenkte timeshare-svindlere i Malaga

16. mars aksjonerte politiets svindelavdeling i Malaga mot over elleve selskaper som er mistenkt for timeshare-svindel på Costa del Sol i Spania, og arresterte 60 personer.

Klikk her for å se politets video fra aksjonen.

I fjor ble 15 personer mistenkt for tilsvarende svindel arrestert på Gran Canaria, og det skal ha vært nordmenn blant ofrene.

Kan ha forgreninger til Kanariøyene

Det er foreløpig uklart hvilke forgreninger Malaga-saken har til Kanariøyene, og om det er noen norske offer.

– Vi kjenner til forbindelser til Tenerife, og utelukker ikke at Gran Canaria også er berørt, sier Roberto Garcia fra forbrukerforeningen Mindtimeshare til Canariajournalen.no.

Mindtimeshare, som er finansiert av timeshare-selskaper, har forsynt politiet med opplysninger i Malaga-saken. En stor politiaksjon på Gran Canaria skal også være på trappene, ifølge Garcia.

Svindlet i tre omganger

Svindelen skal ha gått ut på at potensielle offer ble kontaktet på telefon og tilbudt gode priser for kjøp av deres timeshare-andeler. De som gikk på limpinnen ble angivelig bedt om å betale inn penger til påståtte administrative og juridiske kostnader.

Når det gikk opp for ofrene at de aldri ville få tilbake penger, ble de angivelig kontaktet av en annen gruppe svindlere som utga seg for å være advokater som kunne hjelpe dem til å få pengene tilbake. De ble igjen bedt om å betale inn penger for påståtte kostnader.

I tredje runde skal svindlerne ha utgitt seg for å være advokater og representanter for domstolene som hevdet at sakene var løst til ofrenes fordel, og de ble igjen bedt om å betale for nye kostnader for at de skulle få sine oppgjør.   

Mange briter arrestert

Politiet har drevet etterforskning i åtte måneder før aksjonen, som er kalt operasjon Tormenta (Storm), ble gjort på Costa del Sol.

56 av de arresterte skal være briter, og over 500 personer kan ha blitt svindlet, skriver politiet i en pressemelding  Politet tror at antallet offere kan bli tre- eller firedoblet.

Lurt for opptil 50 000 euro

Ofrene skal ha blitt fralurt mellom 300 og 50 000 euro hver. De fleste er angivelig britiske timeshare-kunder.

Politiet hevder at svindelen har pågått siden 2009, og at folk kan ha blitt fralurt over 30 millioner euro til sammen.

De anholdte er siktet for svindel, forfalskning, hvitvasking av penger og organisert kriminalitet. Tre av de pågrepne er antatt å være gjengledere. Disse tre er varetekstfengslet.

Store beslag

Politiet har tatt beslag i 30 000 euro i kontanter, eiendommer til en verdi av 800 000 euro, luksusbåter, seks luksusbiler, 49 datamaskiner, telefoner og en pengetellemaskin.

78 bankkontoer skal være sperret.

ANNONSE
ANNONSER