ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 25. JULI 2013 - SIST ENDRET 27. MAI 2014
De mistenkte svindlerne skal ha hovedbase i Club Puerto Atlantico i Arguineguin. Ill: Google Maps
De mistenkte svindlerne skal ha hovedbase i Club Puerto Atlantico i Arguineguin. Ill: Google Maps

Refser politiet for slett arbeid i ferieklubbsaken på Gran Canaria

Politiet gjorde for dårlig forarbeid før de gikk til  razzia, hevder dommeren som håndterer saken om mistenkt ferieklubbsvindel på Gran Canaria.

Dommeren skal i går ha fattet et vedtak som avviste politiets forespørsel om å gjennomføre ransakelser i kontorlokaler og private hjem i Arguineguin og Puerto Rico, skriver avisene Canariasahora.com og Laprovincia.es.

Det er domstolen i San Bartolome de Tirajana på Gran Canaria som har saken.

76 personer ble arrestert mandag og tirsdag sør på Gran Canaria på mistanke om svindel med salg av ferieprodukter som angivelig ikke innfrir det som blir lovet kundene.

Leverte anmodningen sent

Det nasjonale politiets spesialseksjon for narkotikalovbrudd og organisert kriminalitet, Udyco, står bak aksjonen. Politiets anmodningen om ransakelse skal ha kommet fram til domstolene over seks timer etter at razziaen ble gjennomført.

Dommeren anfører at det for øyeblikket ikke foreligger tydelig nok bevis på at det foreligger kontraktsbrudd mellom de mistenkte selskapene og deres kunder, ifølge de kanariske avisene.

Fem personer blir avhørt

Imidlertid godkjenner dommeren angivelig at det blir gjennomført avhør av fem av de 76 som ble arrestert.

Flere norske aviser og TV-stasjoner, blant annet NRK, har de siste dagene intervjuet nordmenn som føler seg lurt av ferieklubber. Flere av dem forteller at nordmenn også var involvert i salgsprosessen.

Avviser anklagene

Ett av de mistenkte selskapene, ReclaimGC, skriver på sine nettsider 23. juli at ingen fra deres kontor er arrestert og at kontoret holder åpnet som normalt.

Det hele er en svertekampanje som timeshare-selskap står bak, skriver de videre.

ANNONSE

Markedsfest og festival med kanarisk håndverk i Veneguera

20.09.2019 11:30 - 22.09.2019 23:00

FOLKEFEST: Encuentro Veneguera, en fin markeds- og musikkfest med kanarisk håndverk i landbruksbygda Veneguera lengst sørvest i Mogan kommune på Gran Canaria.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE