ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. FEBRUAR 2014
Mange hoteller og kjøpesenter sør på Gran Canaria trenger sårt en opppussing. Nå kan det kan bli full fart på byggevirksomheten de kommende månedene. Foto: Hugo Ryvik
Mange hoteller og kjøpesenter sør på Gran Canaria trenger sårt en opppussing. Nå kan det kan bli full fart på byggevirksomheten de kommende månedene. Foto: Hugo Ryvik

Midler på plass for turistmoderniseringen på Gran Canaria

Penger og juridiske virkemidler er nå på plass for å starte en storstilt modernisering av turistanlegg i Playa del Inglés, Maspalomas og andre turistområder i San Bartolomé de Tirajana kommune sør på Gran Canaria

Ti finansieringsinstitusjoner har stilt til rådighet en lånepott på 1825 millioner euro for modernisering og oppgradering av hoteller, turistleiligheter og andre turistanlegg i kommunen, sa Kanariøyenes president, Paulino Rivero, til pressen i dag.

Rivero signerte i dag en avtale der lånemidler og juridiske virkemidler blir gjort tilgjengelig for at en storstilt moderniseringsplan kan bli gjennomført.

Fjerner hindringer

Målet er å fjerne administrative, juridiske og finansielle blokkeringer som i en årrekke har blokkert mange planlagte prosjekter, og gi et vitamintilskudd til investeringer sør på øya.

Lovverket gir anledning til å oppgradere to og trestjerners hoteller og leilighetsanlegg til fire stjerner. Potensialet i området er i dag 8200 sengeplasser som kan bli løftet opp til fire stjerners kvalitet.

I tillegg kan det bli bygd nye hoteller og leilighetsbygg på tidligere ubebygd mark, men disse må være på minst fem stjerner.

Store offentlige investeringer

Rivero trekker fram tre eksempler der oppgraderinger til fire stjerner er gjort: leilighetsbyggene El Yate og Carmen og Hotel Riu Club Gran Canaria.

I tillegg til private investeringer, blir det gjort store moderniseringer av offentlige anlegg i kommunen. Blant annet skal kjøpesenter i Playa del Inglés knyttes til temaparken Angar 37.

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE