ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. MARS 2012
100 000 nye turistsenger på Kanariøyene
Det ligger an til en betydelig økning av overnattingsplasser for turister på Kanariøyene. Bildet er fra Las Calas på Gran Canaria. Foto: Gran Canarias turistråd.

100 000 nye turistsenger på Kanariøyene

Utbyggingsplanene til øyrådene på Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote de nærmeste årene omfatter 100 000 nye sengeplasser for turister.

Planene varierer for de forskjellige øyene, men de fleste utbyggingene skal skje i områder som allerede er regulert til turistboliger. Noen nye landområder skal også åpnes for turistbosteder.

Et fellestrekk er at det skal bygges hoteller og leilighetsbygg med høy kvalitet, enten fire eller fem stjerner. De fleste skal også knyttes til andre typer turistanlegg, slik som golfbaner, marinaer, kjøpesentre, treningssenter osv.

Lovendring kommer

En utbyggingslov fra 2009 har begrenset veksten i turistsektoren betydelig. Men i mai skal denne fornyes, og hindringer for utbygginger fjernes. Dette skal bidra til å skape 150 000 nye arbeidsplasser på Kanariøyene.

På Gran Canaria fastslår den regionale turistplanen at i overkant av 35 000 nye arbeidsplasser kan skapes. De siste årene har øya mistet et ukjent antall turistsengeplasser fordi bygninger er blitt omgjort til vanlige bosteder.

I dag er det 172 391 turistsenger på Gran Canaria. Tenerife har 119 631, Lanzarote har 62 581, og Fuerteventura har drøyt 85 000.

500 000 turistsenger

Hvis vi tar med La Palma, La Gomera og El Hierro, er det cirka en halv million turistsengeplasser på Kanariøyene i dag.

Da snakker vi riktig nok om sengeplasser som er godkjent av myndighetene for utleie til turister. I tillegg fins det et ukjent antall leiligheter og andre bosteder som leies ut illegalt eller privat.

ANNONSE

Mandelblomstfest i Tejeda, Valsequillo og San Bartolome de Tirajana

26.01.2018 11:00 - 04.02.2018 22:00

FOLKEFEST: Fiestas del Almendro en Flor i Tejeda, Valsequillo og San Bartolome de Tirajana.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE