ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. FEBRUAR 2013 - SIST ENDRET 08. FEBRUAR 2013
Kostymet til Saida Maria Prieto tok fyr idet hun skulle ut på karnevalsscenen. Nå ligger hun stygt forbrent på et sykehus i Sevilla. Foto: Carnaval Tenerife
Kostymet til Saida Maria Prieto tok fyr idet hun skulle ut på karnevalsscenen. Nå ligger hun stygt forbrent på et sykehus på Tenerife. Foto: Carnaval Tenerife

Dronningkandidat ble stygt forbrent under karnevalet på Tenerife

Saida Maria Prieto (25), kandidat til dronningtittelen, fikk store brannskader da en brann oppsto under dronninggallaen på karnevalet i Santa Cruz de Tenerife i går kveld.

Prieto skal være er forbrent på 40 prosent av kroppen. Det er særlig baksiden av kroppen som er rammet af første og andre grads brannskader, ifølge nyhetsbyrået Efe.

Seks andre mennesker skal ha fått førstegrads forbrenninger, blant annet designeren av kostymet til Prieto. Tre av disse er også innlagt på sykehus.

Designeren, Victor Manuel Diaz Lladó, skal ha vært raskt på pletten og forsøkt å slukke flammene og få Prieto fri fra drakten. Han skal nå være innlagt med andre grads forbrenninger på hodet.

Prieto var på vei ut på scenen

Brannen oppsto da kandidatene viste seg fram på scenen en om gangen. Publikum og tv-seerne opplevde at kandidat nummer sju, som var Saida Maria Prieto, måtte trekke seg, uten at årsaken ble nærmere forklart.

Bak scenen pågikk et branndrama. Kostymet til Prieto tok fyr i det hun skulle gå ut på scenen. Det skal ha vært en pyroteknisk effekt, trolig fra kostymet til kandidat nummer ni, som var årsaken til at kostymet til Prieto tok fyr.

Raskt inngrep fra brannmannskap på stedet hindret at brannen spredde seg til scenen.

Operert i tre timer

Saida Maria Prieto ble fraktet til Hospital Universitario de Canarias. Hun lå tre timer på operasjonsbordet.

I ettermiddag er det avgjort at hun skal overføres til brannskadeavdelingen til Hospital Virgen del Rocio i Sevilla, skriver Diariodeavisos.com. Det er ventet at hun vil være på plass i sykehuset i Sevilla i 17-18-tiden i dag.

Stoppet karnevalet inntil videre

Alle karnevalsaktiviteter i Santa Cruz de Tenerife er innstilt i dag på grunn av ulykken. Bystyret gikk i kveld ut med at det store karnevalstoget 8. februar og alle dansearrangement på torgene Candelaria og Príncipe også er avlyst.

Ordføreren i byen, José Manuel Bermúdez, har kalt inn representanter fra alle avdelinger som er involvert i karnevalsarrangementet i dag for å analysere situasjonen og se hva som kan gjøres for å hindre at noe lignende skjer igjen. Årsaken til brannen blir etterforsket.

I oktober 2011 døde en kvinne etter at et kostyme tok fyr under forestillingen "La Suelta del Perro Maldito”, en del av en folkefest i landsbyen Valsequillo øst på Gran Canaria.

Soraya Rodríguez Castro (21) ble kåret til dronning av Tenerife-karnevalet i går. Hun var iført kostymet "Volare”, som var designet av Saliarca Creativos.

Se film med Saida Prieto

Klikk her for å se El Dias kortfilm av Saida Prieto i fullt kostyme.

ANNONSE

Jazzfestival på Kanariøyene

05.07.2019 19:00 - 21.07.2019 18:00

MUSIKK: Jazzfestivalen “Festival Internacional Canarias Jazz & Más” blir holdt på forskjellige arenaer på Kanariøyene:
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE