ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. JUNI 2014 - SIST ENDRET 03. JUNI 2014
Over to millioner turister har opplevd Gran Canaria i vinter. Her fra fjellbyen Tejeda med monumentale Roque Bentayga i bakgrunnen. Foto: hugo Ryvik
Over to millioner turister har opplevd Gran Canaria i vinter. Her fra fjellbyen Tejeda med monumentale Roque Bentayga i bakgrunnen. Foto: hugo Ryvik

Gran Canaria fikk over to millioner turister i vintersesongen

For første gang har over to millioner turister reist til Gran Canaria i perioden fra november til april.

Økningen fra forrige vintersesong er 277 000 turister, over 15 prosent flere og den største økningen av Kanariøyene. Dette la presidenten for øyrådet på Gran Canaria, José Miguel Bravo, fram i går.

Turistene brukte dessuten 2377 milloner euro på sine Gran Canaria-ferier, 4 prosent mer enn forrige vintersesong.

Nordiske turister har utgjort 39 prosent av vinterbesøket. Tyskerne er nummer to med 25 prosent, og Storbritannia nummer tre.

Prognosene for sommersesongen er også svært gode. Det er ventet 213 000 flere turister enn forrige sommer, mye takket være nye flyforbindelser med Norge, Danmark, Tyskland og Polen.

Mange tror at det er en stor overvekt av eldre mennesker som ferierer på Gran Canaria, men det viser seg at i vinter var nesten to tredeler var under 45 år gamle, skriver ABC.es.

ANNONSE

Markedsfest og festival med kanarisk håndverk i Veneguera

20.09.2019 11:30 - 22.09.2019 23:00

FOLKEFEST: Encuentro Veneguera, en fin markeds- og musikkfest med kanarisk håndverk i landbruksbygda Veneguera lengst sørvest i Mogan kommune på Gran Canaria.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE