ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. MARS 2012
Vulkanutbruddet på Kanariøyene er over
Slik så det ut i havet over vulkanen 3. november 2011. Nå er det slutt på verdens største boblebad. Foto: Cabildo de Canarias.

Vulkanutbruddet på Kanariøyene er over

Utbruddet til den undersjøiske vulkanen ved kanariøya El Hierro er over, erklærer den vitenskapelige komiteen Pevolcan i dag.

Utbruddet startet i oktober i fjor etter en lang serie jordskjelv som startet i juli. De siste dagene har det vært lite aktivitet å spore. Ifølge Pevolcan innebærer vulkanen ikke lenger noen risiko for befolkningen på El Hierro.

De siste målingene fra 24. februar viser at vulkantoppen nå befinner seg 88 meter under havoverflaten.

Myndighetene har besluttet at barymetriske målinger og vitenskapelig overvåking skal fortsette til parametrene viser en normaltilstand tilsvarende før jordskjelvene startet i juli.

ANNONSE

Markedsfest og festival med kanarisk håndverk i Veneguera

20.09.2019 11:30 - 22.09.2019 23:00

FOLKEFEST: Encuentro Veneguera, en fin markeds- og musikkfest med kanarisk håndverk i landbruksbygda Veneguera lengst sørvest i Mogan kommune på Gran Canaria.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE