ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. DESEMBER 2010 - SIST ENDRET 19. MARS 2015
Fakta om La Aldea de San Nicolas
Foto: Gran Canarias turistråd

La Aldea de San Nicolás: Landbruk, arkitektur og øyas vakreste strand.

La Aldea de San Nicolas ligger vest på Gran Canaria, og er et viktig landbruksområde. 

ANNONSE

Fakta om La Aldea de San Nicolas

Fakta om La Aldea de San Nicolas

Kommune og by vest på Gran Canaria

Areal:

123,6 km2

Innbyggere:

8225 (2014)

Høyeste punkt:

1405 moh (Inagua)

Folkefester:

Fiesta del Carmen (i midten av juli).

Fiesta del Charco (11. september).

Verdt å se:

Gamlebyen.

Museo Vivo.

Los Caserones.

Güi-Güi-stranden.

Kaktusparken Cactualdea.

Naturparkene Tamadaba og Inagua.

Shopping:

Håndverk.

Tropisk frukt.

Syltetøy.

Kaker.

Ost.

Marked på søndager.

Spise ute:

Ropa Vieja de pulpo. Fisk i Puerto de La Aldea

Aktiviteter:

Surfing.

Vandring

Næringsliv:

Landbruk.

Fiske.

Turistinformasjon:

www.la-aldea.com.

Tlf: +34 928 890 378.

turismolaaldea@yahoo.es.

Calle Doctor Fleming 57.

Selve byen kalles både La Aldea de San Nicolas og San Nicolas de Toledeo, La Aldea på folkemunne. I gamlebyen er det mange gode eksempler på tradisjonell kanarisk arkitektur i stein og leire fra 1600- og 1700-tallet, slik som Casa del Balcón og Casas Blancas. Flere av husene har trebalkonger.

I Museo Vivo, ”det levende museet”, kan du blant annet se hvordan det bakes brød, melkes sau og lages ost på tradisjonelt kanarisk vis. Besøk på museet må bestilles på forhånd. Arkeologiske funn av stempler (pintaderas) og avgudsbilder i leire er gjort i Los Caserones. I Lomo de Caserones fins det gravplasser som kan besøkes.

Egen matrett

På matsiden kan det spesielt nevnes Ropa Vieja de Pulpo, en gryterett med blekksprut, kikerter og poteter. Denne retten ble funnet opp i La Aldea de San Nicolas. Ostene fra området er kjent for å være særlig gode. Syltetøy lages av tomater, papaya, mango og kaktusfrukt. Tropiske frukter brukes også mye i kaker og desserter.

Mange driver med håndverk i kommunen, særlig korgbinding og produkter laget av palmeblader. Utvalget består blant annet av korger, hatter og matter. Flere håndverkere jobber sammen i Aula Etnográfica.  

Mange strender

Fiskerlandsbyen Puerto de la Aldea er det vestligste punktet på Gran Canaria. Den har en lang grusstrand hvor det er fint å surfe, og en strand med mørk sand under et klippeoverheng. I havnen fins det et par fiskerestauranter. Landsbyen har også fire vann- og vinddrevne møller, kalkovner, tjæreovner og destillasjonsapparat som ble brukt til å produsere rom frem til 1958.

I enden av ravinene lenger sør, i Tasartico og Tasarte, fins det også strender. Vakrest og vanskeligst tilgjengelig Güi-Güi-stranden, som ligger i et naturvernområde og har svart sand, flotte klipper, og mange havsfugler. Flere stedegne vekster fins i området. Stranden kan kun nås til fots eller med båt.

Kaktusparken Cactualdea er et fint sted for kaktustitting og avslappende vandring. Naturparkene Tamadaba, Inagua og Parque Rural del Roque Nublo ligger i området. Disse har flere gode vandringsleder og fine utsiktspunkter.

 

ANNONSE

Rally Islas Canarias på Gran Canaria

04.05.2017 18:30 - 06.05.2017 21:00

SPORT: Rally Islas Canarias Trofeo El Corte Inglés, en del av Europacupen i rally, ERC.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE