ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 12. MAI 2015
Norsk selskap på Gran Canaria gir 10 000 euro til veldedighet
Otech-dykkere i havnen i Las Palmas. Foto: Otech

Norsk selskap på Gran Canaria gir 10 000 euro til veldedighet

Midt oppe i arbeidet med å tette oljelekkasjene fra tråleren Oleg Naydenov, feirer det norske selskapet Otech Marine Services to år på Gran Canaria og gir bort penger til veldedighet.

ANNONSE

Dette er Aspergers

Barn og voksne med Aspergers syndrom vil ha vanskeligheter med sosial omgang, særlig med jevnaldrende, fordi de har vanskelig for å oppfatte sosiale spilleregler, normer og andres forventninger.

De vil ofte ha vanskeligheter med å lese og forstå mimikk og kroppsspråk. I motsetning til autisme, fremtrer ikke en signifikant forsinkelse i språkutvikling i de tre første leveårene, eller i den kognitive utviklingen.

De fleste har normal intelligens, men verbale oppgaver løses ofte bedre enn utføringsoppgaver.

(SNL.no)

Les også

Oljeutslippet på Kanariøyene blir forsøkt stoppet neste uke

Norsk selskap skal undersøke sunket tråler på Gran Canaria

Firma fra Ågotnes etablerer seg på Gran Canaria

Begivenheten blir markert med en gallamiddag med over 200 gjester på det ærverdige Santa Catalina-hotellet i Las Palmas 16. mai, både for å markere toårsdagen og for å feire 17. mai.

Under gallaen blir 10 000 euro overrakt organisasjonen Aspercan, som jobber med barn som har Aspergers syndrom på Kanariøyene.

– Vår hensikt er å skape en årlig tradisjon slik vi har i Norge hvor selskaper i vår bransje møtes i en felles arena, og at man da hvert år i donerer bort til veldedige formål lokalt, sier selskapets toppsjef, Odd Are Tveit (34), til Canariajournalen.no.

Han understreker at selskapet har nytt godt av Gran Canarias muligheter og støtte fra lokalsamfunnet i etableringen, og gjerne vil gi noe tilbake.

Otech Marine Service har hovedkontor i Haugesund og leverer dykkeoperasjoner og andre undervannstjenester for petroleumsvirksomhet og skip.

For tiden er selskapet i gang med den krevende oppgaven å tette oljelekkasjer fra en russisk tråler som ligger på 2700 meters dyp utenfor Maspalomas med hjelp av to fjernstyrte undervannsroboter.

ANNONSE

Folkefest i Santa Lucía de Tirajana

16.12.2018 11:00

FOLKEFEST: Romería de Los Labradores i Santa Lucía de Tirajana, årets siste og en av de mest populære romeriaene på Gran Canaria.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE