ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 12. DESEMBER 2013
Mange nordmenn ivrer etter å hjelpe de mange fattige på Gran Canaria. "Vi bryr oss" er et nytt initiativ som er tenkt å bli et varig og aktivt arbeid.
Mange nordmenn ivrer etter å hjelpe de mange fattige på Gran Canaria. "Vi bryr oss" er et nytt initiativ som er tenkt å bli et varig og aktivt arbeid.

Nordmenn starter nytt veldedighetsarbeid i Arguineguín

16.-20. desember begynner innsamlingen av mat, klær og leker i et nytt veldedighetsopplegg i Arguineguín på Gran Canaria som nordmenn står bak: ”Vi bryr oss”.

Mange nordmenn er engasjert i forskjellige veldedighetsopplegg i Mogán kommune på Gran Canaria. ”Vi bryr oss” er et nytt, positivt initiativ for å hjelpe fattige og trengende i Mogán, særlig i fiskerbyen Arguineguín, hvor svært mange nordmenn oppholder seg.

Først og fremst er det mat, klær og leker det blir samlet inn til. ”Vi bryr oss” samarbeider om innsamlingen med den lokale veldedighetsorganisasjon “Las Lomas de Arguineguín”, som har erfaring med opphenting og fordeling av donasjoner i Arguineguín.

Meglerhus tar initiativet

Det er eiendomsmeglerselskapet Norsk Boligformidling – Eiendom i Arguineguín som starter og administrerer veldedighetsarbeidet.

– Vi bruker vår lokalkunnskap og vårt nettverk for å skape en norsk veldedighetsorganisasjon, og dermed gi noe tilbake til lokalsamfunnet, sier Farid Heltzen, daglig leder i selskapet.

Målet er ifølge Helzen å skape en aktiv og varig stiftelse ved å engasjere bedrifter og privatpersoner til å delta i aksjoner eller gi penger. Det er også planer om å plassere innsamlingsbøsser og oppslag og selge t-skjorter på naturlige norske møtepunkter i Mogán kommune, det vil si slike steder som klubber, kirker, barer og restauranter.

Positiv respons

– Det er i dag få organiserte initiativer til veldedig arbeid i lokalmiljøet. Med effektive tiltak mot et konsentrert område, kan ”Vi bryr oss” bidra til et målbart resultat, og se til at bistanden kommer frem dit den skal, påpeker Heltzen.

Han viser til at det er kommet positive tilbakemeldinger fra politikere, veldedige organisasjoner og enkeltpersoner som angivelig setter stor pris på arbeidet og de videre planene.

Motvekt til dårlig oppførsel

Økende kritikk mot hvordan en del nordmenn og andre utlendinger oppfører seg på Gran Canaria er også et bakenforliggende motiv for engasjementet. Heltzen mener at det er et tydelig behov for positive "holdingskampanjer".

– Egentlig er mange nordmenn både gavemilde og bryr seg om å hjelpe andre mennesker i nød. Veldedighetsarbeid som er basert på norske givere og frivillige vil ha en effektiv virkning på hvordan nordmenn blir oppfattet av lokalbefolkningen i Mogán. Det tror vi sterkt på, sier han.

16.-20. desember skal frivillige stå utenfor dagligvarebutikker i Arguineguín og omegn. Målet er å få folk til å kjøpe ekstra mat med lang holdbarhet, som de leverer til innsamlerne på vei ut.

Søker frivillige

Flere aktiviteter er planlagt utover i 2014, ifølge Heltzen. Norsk Boligformidling - Eiendom oppfordrer sine samarbeidspartnere til å donere produkter og tjenester som er nødvendig for at organisasjonen skal få utført sitt arbeid.

– Vi søker også flere frivillige som ønsker å bidra aktivt, både administratorer og frivillige til innsamlingskampanjene, sier han.

Mottakspunkt

Hvis du vil donere mat, klær og leker, kan du også levere dette på Norsk Boligformidlings kontor ved markedsplassen i Arguineguín alle hverdager klokken 10-16.

ANNONSE

Påskefeiring på Gran Canaria

25.03.2018 20:30 - 02.04.2018 20:00

HØYTID: Semana Santa
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE