ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
Den norske klubben holder til ved Arguineguin, byen hvor det fins flest overvintrende nordmenn på Gran Canaria.

Skandinavisk på Gran Canaria

Skandinaviske klubber, kirker og skoler osv. på Gran Canaria. 

Kanariøyene på Facebook, skjermdump

Kanariske turistmyndigheter med Facebook-side på norsk

Turistkontoret på Kanariøyene har laget offisielle Facebook-sider på norsk og seks andre språk.

Lars Ramslie omfavner det kanariske folket og den kanariske kulturen etter å ha bodd og skrevet på Gran Canaria i over to år. Foto: Hugo Ryvik

Hyllet norsk forfatter bergtatt på Gran Canaria

Forfatteren Lars Ramslie skulle bo på Gran Canaria i to måneder for å skrive ferdig sin første bok på ti år. Fullstendig bergtatt av kanarierne ble han til sin egen overraskelse værende i to og et halvt år. 

Oljerigger har blitt et vanlig syn i havnen i Las Palmas, ikke minst på grunn av økende petroleumsvirksomhet utenfor Afrika-kysten. Las Palmas ligger perfekt til for å betjene disse. Foto: Lars Ramslie

Firma fra Ågotnes etablerer seg på Gran Canaria

Coast Center Base (CCB), som holder til i Ågotnes i Fjell kommune utenfor Bergen, etablerer en avdeling i Las Palmas innen utgangen av året.

Sverre Knudsen finner arbeidsro på Gran Canaria, hvor han har innredet hjemmestudio i huset sitt. Foto: Hugo Ryvik.

Støy på landet med pønkpioneren Sverre Knudsen

Hvem vil tro at Norges pønkpioner har skapt ny, elektronisk støypopmusikk omgitt av bønder og geiter i en fjellandsby på Gran Canaria, akkompagnert av breking, hanegal og eselvrinsk?

Ann Kristin Ekstrand-Celis har hjulpet mange nødstedte svensker i løpet av sin tid på det svenske konsulatet, som ligger noen få skritt fra Catalina-parken i Las Palmas. Foto: Thomas Nilsson

Svenskenes redningskvinne i nøden pensjonerer seg

Etter hele 39 års tjeneste ved det svenske konsulatet i Las Palmas blir honorærkonsul Ann Kristin Ekstrand-Celis, 65, pensjonert i oktober.

Svenskarnas räddare i nöden går i pension

I det vi tar spranget over i 2018, kaster vi et blikk tilbake på leseråret 2017. Ill: Pixabay

Dette er årets mest leste saker på Canariajournalen

Artikler om forsvinning og dødsfall, været, svindel, skogbrann, Gran Canarias klima, hva som skjer på Gran Canaria og bussruter, av alle ting, er mest lest på Canariajournalen i 2017.

ANNONSE
Lars Ramslie kjempet mot fluer, sand, ekstremhete og indre demoner på Gran Canaria mens han skrev tekstene til A Boxful of Demons. Foto: Hugo Ryvik

Åpnet demonisk eske under en helvetes hetebølge på Kanariøyene

Forfatteren Lars Ramslie satt i hetebølge og svevestøv på Gran Canaria og skrev litteratur til A Boxful of Demons, et møte mellom Ramslies litteratur og den norske rockegruppa Motorpsychos musikk.

SVENSKSYMBOL. Sveriges nya honorärkonsul på Gran Canaria, Dunia Cubas Diaz vid San Agustins Dalalahäst i brons som symboliserar den nu 56-åriga svenska turismen på ön. Foto: Thomas Nilsson

Dödsolycka elddopet för nya honorärkonsuln

En 23-årig man som avled efter en olyckshändelse. Det blev både första fallet och elddopet för Sveriges nya honorärkonsul i Las Palmas på Gran Canaria, Dunia Cubas Diaz (43).

Sverre Knudsen i sitt hjem på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Sverre Knudsen fikk Spellemannsprisen som årets tekstforfatter

Sverre Knudsen ble i kveld tildelt Spellemannsprisen for tekstene til albumet Vi, som han skapte i sitt hjemmestudio på Gran Canaria.

Arguineguin er "norskebyen" på Kanariøyene. Foto: Frifot forlag

Stadig færre fastboende nordmenn og svensker på Kanariøyene

Antallet nordmenn og svensker som har meldt flytting og bosatt seg på Kanariøyene fortsatte å falle frem til januar 2017, noe det har gjort hvert år siden 2014.

Lykkesmeden Bjørn Lyng

Lykkesmeden Bjørn Lyng

I oktober i år er det fem år siden den kjente nordmannen Bjørn Lyng døde. Canariajournalen publiserer her et av de siste personintervjuene han ga, gjort i hans hjem på Gran Canaria.

Norsk bokfenomen omfavner Gran Canaria

Norsk bokfenomen omfavner Gran Canaria

Suksessforfatteren Ruben Eliassen kvittet seg med nesten alt han eide i sin vinterfrosne Oslo-bolig, og flyttet til Gran Canaria.

Falskspill mot grådigheten

Falskspill mot grådigheten

Herodes Falsk spiller på menneskenes grådighet i sin siste spenningsroman. Samtidig kjører han en rambukk dypt inn i grådighetens beksvarte kjerne.

Nordmannen riskerer ni år i dette fengselet i Juan Grande på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Nordmann kan få ni års fengsel for drapsforsøk på Gran Canaria

En 28 år gammel nordmann nektet i retten i Las Palmas i dag for at han forsøkte å kvele sin kjæreste i en leilighet i Playa del Inglés.

Boka handler om en norsk kvinne som bor med en engelsk ektemann på en hacienda ved Las Palmas. Narkotikasmugling, mord og menneskejakt driver spenningen i været. Foto: Herodes Falsk

Norsk spenningsroman fra Gran Canaria er ute i massivt format

Herodes Falsk ga i fjor ut eboka Calima – Brennhett mareritt, med handling fra Gran Canaria. Nå er romanen kommet i papirutgave mellom stive permer og med ny tittel.

DRF uttrykker dyp bekymring i sitt brev til Jose Manuel Soria, Spanias industri, energi og turistminister.

Nordisk reiseliv går ut mot oljeutvinning på Kanariøyene

Foreninger for reiselivsbransjen i Danmark, Finland, Norge og Sverige har sendt bekymringsbrev om planene for oljeutvinning ved Kanariøyene til den spanske regjeringen.

Slik er det tenkt at Kokoon-anlegget i Arguineguin skal ligge. Ill: Kokoon Invest

Kjente nordmenn involvert i kjempeutbygging på Gran Canaria

Dagfinn Enerly, Morten Harket, Raymond Kvisvik og Ernst Pedersen er frontfigurer i en planlagt milliardutbygging i Arguineguín sørvest på Gran Canaria, skriver Finansavisen.

Tore Dybdahl (midten), bare 16 år gammel, seiret i Las Palmas i dag. Her på seierspallen flankert av nummer to (Francisco Cabrera ) og nummer tre, Juan Jesus Casanova. Foto: Privat

Nordmann vant 10 000-meteren under Gran Canaria Maraton i dag

Nordmannen Tore Dybdal tok seieren i herreklassen på 10 000-meteren under Gran Canaria maraton i Las Palmas i dag.

Norske bølgekraftmoduler skal på plass både på Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife. Ill: Langlee Wave Power

Norsk bølgekraftavtale på Tenerife

Presidenten for øyrådet på Tenerife, Carlos Alonso, signerte i går en avtale med direktøren i det norske bølgekraftselskapet Langlee Wave Power, Julius Espedal.

I Tauro ligger det i dag hotell, golfbaner og flere luksusbungalower, men fortsatt gjenstår det mye utbygging.  Foto: Canariajournalen/Steinar Skartland.

Anfi Tauro-dom til fordel for norsk firma

Domstolene i Las Palmas har avsagt en dom i en gjelds- og tomtesak på Gran Canaria som er til fordel for den norske Lyng-familien og hotellgruppen Lopesan, og til ulempe for det kanariske firmaet Hermanos Santana Cazorla.

Omsetning og bruk av rusmidler er et vanlig syn på Gran Canaria, særlig i turistområdene. Boka handler mye om dette. Foto: Hugo Ryvik

Norsk roman om narkotikamiljø på Gran Canaria

Den norske juristen Kristin Hage har gitt ut romanen "Når solen går ned over Gran Canaria",  som handler om narkotikamiljø og omfattende rusmiddelbruk blant skandinaviske og britiske turister og fastboende i Puerto Rico og Arguineguin.

Nordiske turister som ferierer på Gran Canaria bruker i gjennomsnitt 72 euro på suvenirer under oppholdet. Foto: Hugo Ryvik

Slik bruker nordiske turister pengene på Kanariøyene

Nordiske turister brukte i gjennomsnitt 148 euro per dag på feriereiser til Kanariøyene i perioden fra januar til mars, 4 euro mer enn gjennomsnittet for utenlandske turister. Her kan du lese hvordan pengene ble brukt.

Så här använder nordiska turister sina semesterpengar på Kanarieöarna

Norsk firma vil utnytte geotermisk energi på Gran Canaria

Norsk firma vil utnytte geotermisk energi på Gran Canaria

Representanter fra et norsk selskap har møtt politikere på Gran Canaria denne uken for å diskutere installasjonen av et anlegg for geotermisk energi i Mogan.

Sjømannskirken på Tenerife blir fast virksomhet

Sjømannskirken på Tenerife blir fast virksomhet

Den 23. juni ble det vedtatt at det blir en permanent ordning med norske sjømannskirke på Tenerife.

Nordmann blir fotballtrener på Gran Canaria

Nordmann blir fotballtrener på Gran Canaria

Den tidligere Viking-spilleren Bengt Sæternes begynner mandag å jobbe som assistenttrener i klubben UD Vecindario på Gran Canaria, skriver TV2.no.

Thor Heyerdahl-utstilling på Tenerife

Thor Heyerdahl-utstilling på Tenerife

Snart er det premiere på den nye Kon-Tiki-filmen. Nå vises utstillingen “Thor Heyerdahl: The Man, the Myth” i en etnologipark på Tenerife.

Grisefest i Arguineguin, Gran Canaria.

Nordmenn sulter fortsatt etter grisefester

Trodde du at grisefestene døde ut på 2000-tallet? Det stemmer ikke. I hvert fall ikke for nordmenn sin del, som fortsatt er skrubbsugne på grisefester.

Øystein Eide har håndplukket 66 opplevelser på Gran Canaria.

Ny, norsk praktbok om Gran Canaria

”Gran Canarias beste” er en ny guidebok fra nordmannen Øystein Eides hånd.

Sailbuoy er utviklet av CMR i Bergen og blir nå testet på Gran Canaria.

Tester norsk “seilbøye” på Gran Canaria

Mandag ble den selvseilende, norske bøyen Sailbuoy sjøsatt i Puerto Rico på Gran Canaria.

Elever fra Voss Jordbruksskole på Plocan, Gran Canaria. Foto: Plocan.

Norske elever studerte fornybar energi og miljø på Gran Canaria

Elever fra Voss Jordbruksskole tilbrakte to uker på Gran Canaria i februar for å lære om fornybar energi og miljø.

Norge ligger håpløst langt etter på alkobarometeret i Europa. Når gjelder det å gå i ølkjelleren og hente fram det som fins av bicepskrefter, dette blir en langspurt av dimensjoner.  Foto: Wikimedia Commons

Alt du ikke trenger å vite om alkoflause i nord og oljefeber i sør

Hva har planketullinger, fattiglapper, oljesjeiker fra nord og misunnelige spanjoler å gjøre med det å ikke lenger være best i verden? Her får du svarene du ikke vil ha.

Hjelpeorganisajonen Cáritas gjør en stor innsats for fattige på Lanzarote, og de nordiske miljøene på øya engasjerer seg også sterkt. Foto: 123 RF Stock Photos

Nordiske miljøer gjør det lettere å hjelpe fattige på Lanzarote

Nordiske miljøer på Lanzarote har lagt til rette for at folk lettere kan bidra med støtte til mennesker som lider nød på Lanzarote.

Langlee Wave Power har utviklet et eget bølgekraftkonsept. Ill: Langlee Wave Power

Lanzarote kan få norsk bølgekraftverk om to-tre år

Det norske selskapet Langlee Wave Power tegnet på onsdag en samarbeidsavtale med øyrådet på Lanzarote. Avtalen kan lede til en pilotinstallasjon av bølgekraft om to til tre år.

Sigmund Sæther og et stort knippe andre norske og svenske musikere skal spille på tilstelninger  på Gran Canaria i vinter. Pressebilde.

Norsk festivalvinter på Gran Canaria

I vinter er det planlagt fire norske småfestivaler med musikk og dans i Arguineguín på Gran Canaria, og i Playa del Ingles står fire hardmetallband fra Norge på scenen i desember.

Omtrent slik vil bølgekraftanlegget se ut når det er i drift. Ill: Langlee Wave Power

Klart for kommersiell norsk bølgekraft på Lanzarote

Det norske selskapet Langlee Wave Power kunngjorde i dag at Europas første kommeriselle installasjon av bølgekraft skal skje på Lanzarote.

Tore Dybdahl på seierspallen i går. Foto: Privat

Norsk juniormester i terrengløp på Kanariøyene

Tore Dybdahl ble juniormester i terrengløp på Kanariøyene foran lillebroren Magnus i går.

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2020 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE