ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 29. JUNI 2013
Utsnitt fra et FRESS 112/060-skjermbilde.
Utsnitt fra et FRESS 112/060-skjermbilde.

Nyttig nød-app for Kanariøyene

Regionsregjeringen på Kanariøyene har lansert en gratis app for smarttelefoner som automatisk sender nyttig tilleggsinformasjon når du ringer nødnummeret 112.

ANNONSE

App-en heter FRESS 112/066, og kan lastes ned i spansk og engelsk versjon fra Google Play Store.

Den gjør Android-baserte smarttelefoner i stand til å sende informasjon om den som ringer, slik som medisinsk informasjon og hvor personen befinner seg.

Telefonbrukeren kan legge inn på forhånd hvilken informasjon som skal sendes når nødnummeret blir ringt opp.

Ved behov kan tekstmeldinger, bilder eller film sendes til nødsentralen hvis de behøver det for å kunne gi riktig assistanse.

Systemet oversetter de fleste språk til spansk. Det krever at telefonen har 3G aktivert, eller tilgang til et trådløst nettverk.

App-en er utviklet av FRESS International Foundation, og har tidligere blitt testet i USA og Mexico. For tiden er det i bruk i Polen.

ANNONSE

Seniorakademiet i Arguineguin

26.02.2020 10:30 - 26.02.2020 11:30

Foredrag i Sjømannskirken: Gretas Gamlingars resa från Gotland över till Sverige. Nu låter vi äldre inspirera oss av Greta Thunberg
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE