ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. NOVEMBER 2012
Valle Marina ved Arguineguin sør på Gran Canaria
Norske pasienter får behandlingsreiser til blant annet Valle Marina ved Arguineguin sør på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Behandlingsreisene til Kanariøyene er reddet

Stortinget ble i dag enige om at regjeringens budsjettkutt for behandlingsreiser til utlandet ikke blir gjennomført.

Behandlingsreiser til utlandet blir fullfinansiert gjennom statsbudsjettet. I regjeringens utkast til statsbudsjett for neste år var det satt av 25 millioner kroner mindre til slike behandlingsreiser, et kutt på hele 20 prosent.

I Stortinget i dag ble det klart at helsereisene er reddet i og med at det ble enighet om å reversere budsjettforslaget.

Dette er svært gode nyheter for alle de kronisk syke nordmennene som får et bedre liv gjennom behandlingsreiser til Gran Canaria, Tenerife og andre steder.

Behandlingsplasser på Gran Canaria og Tenerife

Budsjettkuttene ville ført til at færre kronisk syke pasienter ville fått tilbud om behandling på Los Teques og Valle Marina helsesenter på Gran Canaria, Vintersol på Tenerife, og andre behandlingstilbud i Spania, Tyrkia og Montenegro.

Barn, ungdom og voksne med psoriasis har et behandlingstilbud Det hos Norske Helsesenter i Valle Marina sør på Gran Canaria.

Barn og ungdom som har kroniske lungesykdommer og/eller atopisk eksem har et tilbud hos Los Teques i Puerto Rico, som også ligger sør på Gran Canaria.

Voksne pasienter med revmatiske lidelser og postpoliosyndrom behandles ved Clinica Vintersol i Los Cristianos på Tenerife.

Flere hundre behandlingsplasser er berget

De forslåtte kuttene ville gitt plass til 24 færre pasienter på Valle Marina. Los Teques vill fått 46 færre pasienter og 22 færre ledsagere. Disse plassene er nå berget.

Hele programmet med behandlingsreiser for 160 pasienter med postpoliosyndrom ville blitt borte hvis kuttene hadde blitt gjennomført. Disse behandlingene skjer på Vintersol og i Tyrkia.

Reiser for pasienter med revmatiske sykdommer ville blitt redusert med 408 pasienter og 22 ledsagere. Disse behandlingene skjer på Vintersol, Reuma-Sol i Alfaz del Pi, som ligger på Costa Blanca i Spania, i Tyrkia og i Montenegro.

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE