ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 04. FEBRUAR 2011
Skandinaver blant de ivrigste boligkjøperne
Foto: Hugo Ryvik

Skandinaver blant de ivrigste boligkjøperne

En av fem bruktboliger som er solgt i Las Palmas og sør på Gran Canaria de siste et og et halvt årene er kjøpt av skandinaver, engelskmenn og tyskere.

ANNONSE

Det er neppe tilfeldig. Folk fra disse nasjonene er også de største utenlandske turistgruppene til Gran Canaria. De fleste boligene de kjøper ligger ved strendene i sør eller ved Las Canteras-stranden i Las Palmas. Majoriteten av kjøperne er pensjonister, skriver laprovincia.es.

En typisk bolig som kjøpes av utlendinger er en leilighet på rundt 80 kvadratmeter. Den økonomiske krisen har presset gjennomsnittsprisene ned. De fleste leilighetene som selges nå ligger mellom 108.000 og 120.000 euro, mens de tidligere lå på rundt 150.000 euro.

Prisfallet i boligmarkedet viser nå tegn til å bremse opp. I januar falt boligprisene på Gran Canaria med 0,2 prosent, mens nedgangen på det spanske fastlandet var 4,7 prosent. For tiden skjer det 1400 boligtransaksjoner per måned på Kanariøyene.

ANNONSE

Markedsfest og festival med kanarisk håndverk i Veneguera

20.09.2019 11:30 - 22.09.2019 23:00

FOLKEFEST: Encuentro Veneguera, en fin markeds- og musikkfest med kanarisk håndverk i landbruksbygda Veneguera lengst sørvest i Mogan kommune på Gran Canaria.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE