ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 25. JANUAR 2014 - SIST ENDRET 27. JANUAR 2014
Det blir enklere å få halv pris på reiser for folk som bor på de spanske øyene og i de spanske byene Melilla og Ceuta i Nord-Afrika. Foto: Hugo Ryvik
Det blir enklere å få halv pris på reiser for folk som bor på de spanske øyene og i de spanske byene Melilla og Ceuta i Nord-Afrika. Foto: Hugo Ryvik

Forenkler registreringen av fly- og båtrabatter

Registerte innbyggere på Balearene, Kanariøyene, Melilla eller Ceuta har i årevis kunnet få halv pris på fly og båtbilletter. Nå blir registreringen av rabattretten automatisert.

ANNONSE

Hittil har innbyggerne måttet søke om et eget dokument som gir rett til reiserabatten fra sine respektive kommuneadministrasjoner.

Dette dokumentet heter certificado de empadronamiento/certificado de viaje, men blir forrvirrende nok også ofte referert til som residenca. Det er dog ikke snakk om det samme residencia-dokumentet som gir oppholdstillatelse: dette kalles permiso de residencia.

Beviset for at de har rett på reiserabatt må de per i dag legges fram sammen med pass og bostedbevis/oppholdstillatelse både ved bestilling og innsjekking.

Fredag vedtok ministerrådet i Spania en forenkling av systemet. Det innebærer at alle selskap som driver med slike reiser må bruke et felles, elektronisk registreringssystem.

De reisende trenger dermed snart kun å vise pass eller annet gyldig identitetsbevis, eventuelt bostedsbevis/oppholdstillatelse (permiso de residencia) for utlendinger, for å få rabatten de har krav på.

Det går imidlertid trolig mange måneder før systemet er innarbeidet og i full drift: regjeringen har gitt reiseselskapene frist til 1. november med å innføre ordningen.

Rabattene gjelder kun for reiser til og fra det spanske fastlandet og mellom de spanske øyene.

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE