ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. OKTOBER 2018 - SIST ENDRET 09. OKTOBER 2018
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Wallenberg-familien får kontroll over stort vannforsyningsfirma på Gran Canaria

Et svensk fond som er i den svenske Wallenberg-familiens eie vil etter et oppkjøp indirekte kontrollere 66 prosent av aksjene i det delvis privatiserte selskapet Emalsa, som står for vannforsyningen til Las Palmas og Santa Brigida.

Familjen Wallenberg får kontrollen över stort vattenförsörjningsföretag på Gran Canaria

ANNONSE

Las Palmas kommune har i dag aksjemajoriteten med en andel på 34 prosent, skriver avisen Canarias Ahora. Det franske selskapet Saur og spanske Valoriza eier 33 prosent hver.

Nå er det kunngjort at det svenske fondet ETQ Fund Management overtar Valorizas aksjepost. ETQ kontrollerer indirekte 100 prosent av aksjene i Saur, som vil sitte med 66 prosent av aksjene.

Ble ikke gjort kjent med salget

Dette aksjesalget var ikke gjort kjent på forhånd overfor Las Palmas kommune, skriver Canarias Ahora. Kommunen har nå bedt om en rapport for å analysere saken og bestemme seg fr hva de skal gjøre.

Som offentlig aksjonær i selskapet har kommunen anledning til førstegangsavslag for total eller delvis overføring av private aksjer, ifølge avisen. Hvis de gjør det, kan de beholde kontrollen over Emalsa.

Aksjekjøpet ble kunngjort 21. september, og fristen for å komme med innvendinger går angivelig ut den 26. oktober, ifølge Reuters. Franske myndigheter skal også godkjenne salget, og aksjene vil derfor tidligst bli overført i november.

Leverer vann til over 400.000 innbyggere

Emalsa leverer 86.000 kubikkmeter kranvann daglig til over 400.000 innbyggere, og hadde i 2017 en omsetning på 57 millioner euro, ifølge informasjon på selskapets nettsider.

Selskapet styrer leveranser fra 50 vannreservoarer og fra avsaltingsanlegg via 1800 kilometer med rørledninger.

85 prosent av vannforsyningen kommer fra avsaltingsanlegg for sjøvann.

Emalsa ble delprivatisert i 1994.

Les også

Studie viser at Las Palmas har utmerket kranvann

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE