ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. SEPTEMBER 2018
Slik ser det ut i Vings virtuelle virkelighet på Gran Canaria. Ill.: Ving
Slik ser det ut i Vings virtuelle virkelighet på Gran Canaria. Du skaper en virtuell versjon av deg selv som vises rundt av en virtuell veileder. Ill.: Ving

Ving i Sverige først ute med virtuell markedsføring av Gran Canaria

2000 bilder fra Gran Canaria med 360-graders visning har siden i sommer kunnet beskues med VR-briller av Ving-kunder i Sverige med en virtuell veileder som informerer om de ulike stedene. Fastighetsbyrån er også delaktig i prosjektet.

Ving i Sverige först med virtuell marknadsföring av Gran Canaria

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

Ving  i Sverige først ute med virtuell markedsføring av Gran Canaria

Følg oss på Facebook!

Dette er en del av strategien til presidenten for Gran Canarias øyråd, Antonio Morales, om å gjøre Gran Canaria til en spydspiss i Spania innen digital markedsføring av turisme.

Gran Canaria er først ute med Virtual Reality-opplegget (VR), og Sverige er det første landet hvor det prøves ut.

Prøves ut på Facebook Spaces

Svensker som besøker Vings reisebyrå kan der oppleve ulike steder på Gran Canaria virtuelt med virtuelle veiledere i stedet for å bla i kataloger når de skal legge opp ferien.

Ving og Thomas Cook, Vings eiere, har et mål om å slutte med papirkataloger i 2019 og bare bruke digitale løsninger, og kjører nå de første testene på Facebook Spaces, skriver avisen ABC.

Facebook Spaces er laget for virtuelle opplevelser. Øyrådet på Gran Canaria har stilt de 2000 bildene til rådighet, og Ving og Thomas Cook har utviklet guidede visninger med virtuelle veiledere for bildene.

Ving var svært tidlig ute med et pilotprosjekt der selskapet utviklet VR-opplevelser for sine hoteller noen få uker etter at Facebook Spaces ble opprettet i betautgave i fjor. Nå er det utvidet til naturområder og andre deler av Gran Canaria.

Bildene fra Gran Canaria skal også gjøres tilgjengelige for reisebyråer, og Fastighetsbyrån er i gang med dette.

Bilder tatt fra droner

Det er selskapet Fastout som har tatt bildene med hjelp av droner. Fastout er også leverandør av bilder til den spanske eiendomsportalen Idealista, og Fastighetsbyrån tegnet rammeavtale med selskapet i 2016.

Gran Canaria ble besøkt av cirka 395.000 svensker i 2017. I sommermånedene juni, juli og august kom det 26.000.

Turismeministeren på Gran Canaria, Inés Jiménez, understreker i en pressemelding at nordiske turister er lojale og kommer tilbake år etter år, og søker nye opplevelser på øya. Det vil de få hjelp til å finne med spektakulære 360-graders bilder av steder som ikke fins i tradisjonelle kataloger og er tatt fra nye vinkler.

For å besøke Gran Canaria virtuelt på Facebook Spaces må du ha en Facebook-konto og Oculus Rift VR-briller. Deretter skaper du en avatar og kan begynne å bevege deg virtuelt rundt på Gran Canaria.

4. oktober arrangeres en konferanse om digital markedsføring av turisme på Gran Canaria, Overbooking.

Les også

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

ANNONSE

Jazzfestival på Kanariøyene

05.07.2019 19:00 - 21.07.2019 18:00

MUSIKK: Jazzfestivalen “Festival Internacional Canarias Jazz & Más” blir holdt på forskjellige arenaer på Kanariøyene:
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE