Ving-eier slutter å selge billetter til dyrepark på Tenerife

Av hensyn til spekkhoggernes velferd skal reiseselskapet Thomas Cook slutte å selge billetter til den populære dyreparken Loro Parque på Tenerife fra neste sommer av.

Spekkhuggeren Morgan holder til i Loro Parque og skal kalve i sommer. Foto: Loro Parque

Thomas Cook-direktør Peter Fankhauser kunngjorde på selskapets nettsider at de vil slutte å selge billetter til parker som har spekkhuggere i fangenskap, uten å nevne hvilke parker det gjelder.

Loro Parque har oppvisninger med spekkhuggere, og BBC har bekreftet at det gjelder denne parken og Sea World i Florida, som også holder spekkhuggere i fangenskap.

Kontrollerte dyreparker

Selskapet kontrollerte for ett og et halvt år siden 49 dyreparker for å se om de blir drevet i henhold til nye retningslinjer i selskapet. Alle må overholde ABTAs retningslinjer for dyrevelferd, men 29 holdt ikke mål, og ble kuttet ut av reiseselskapet,

De 20 andre, blant annet Loro Parque og Sea World, har angivelig hatt den nødvendige utviklingen, men Thomas Cook velger likevel å kutte disse også ut.

Ifølge innlegget til Peter Frankenhauser er bakgrunnen at 90 prosent av kundene deres sier at de syns det er viktig at selskapet tar dyrevelferd på alvor.

Presset av dyrevernorganiasjoner

Etter langvarig press fra dyrevernorganisasjoner, kunngjorde Sea World i 2016 at de skulle slutte å avle opp spekkhuggere, og at spekkhuggerne de hadde på det tidspunktet ble de siste – det skulle også bli slutt på innfangning og oppvisninger.

Dokumentaren Blackfish, som kom i 2013, stilte Sea Words spekkhuggervirksomhet i et svært dårlig lys, og førte til tap av publikum og et fall i aksjeverdien på 25 prosent.

Sea World hevder at dyrene deres behandles bra og har det bra.

Loro Parque, som er kåret til verdens beste dyrepark av Tripadvisors lesere, har spekkhuggere som er avlet opp av Sea World, og dessuten en som ble reddet i svært forkommen tilstand i Nederland, og som det har vært mye bråk om, Morgan.

Morgan er gravid og skal kalve ved utgangen av sommeren, skriver dyreparken i en pressemelding.

Krever opphør

Den tyske foreningen for bevaring av hvaler og delfiner, WDSF, har stilt krav om at spekkhuggershow i Nürnberg, Duisburg og Loro Parque skal opphøre.

WDSF frykter at spekkhuggershow kan fortsette i ytterligere 30 år selv om oppdrett og innfangning opphører fordi dyrene lever lenge.

Tags