Vil fjerne blokkeringer av prosjekter for milliardbeløp sør på Gran Canaria

25 nødtiltak skal settes i verk av det nye kommunestyret i San Bartolome de Tirajana sør på Gran Canaria, Kanariøyenes største turismekommune,  for blant annet å fjerne blokkeringer av byggeprosjekter for over en milliard euro.

Turiststedene San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas, Meloneras, Sonnenland og Bahia Feliz er en del av San Bartolome de Tirajana kommune sør på Gran Canaria. Foto: Canariajournalen

Kommunen tvinges til å sette i verk 25 nødtiltak for å løse problemene og fjerne blokkeringene, sa ordfører Concepción Narváez til pressen etter et kommunestyretmøte denne uken.

Dreining fra høyre mot venstre

Listen med problemer som er skapt av det forrige kommunestyret, som ble ledet av høyrepartiet PP-AV, er enorm, ifølge Navarro.

Det nye kommunestyret er satt sammen av to sosialdemokratiske partier, PSOE og NC, ett sentrumsparti, CC, og et høyreorientert parti, Cs.

De 25 tiltakene skal kunngjøres 23. september.

Mange tusen uavklarte saker

I urbanismeavdelingen alene er det angivelig funnet over 8800 uavklarte saker, hvorav 1300 gjelder større byggelisenser og mer enn 1000 gjelder klassifiseringslisenser.

I planleggingsavdelingen er det angivelig fremdeles ikke noen generell plan. Der skal det være mer enn 100 blokkerte saker som gjelder investeringer på over en milliard euro.

Nesten insolvent boligselskap

I urbane anliggender er det etter sigende 599 uavklarte saker. Gesvisur, det offentlige boligselskapet, er nesten insolvent, påpekes det.’

Videre sier kommunepolitikerne at 2000 fakturaer for 15 millioner euro ikke ble administrert ordentlig under det forrige kommunestyret.

Ubetalt gjeld og gratisutleie

Det er ubetalt gjeld til arbeidere på 500.000 euro, vises det til.

Dessuten boligutleier uten gyldige kontrakter for ni millioner euro som ikke har kommet inn i den offentlige kassa.

I entreprenørtjenester, forsyninger og arbeider er det mer enn 100 ufullstendige saker til en verdi av over 100 millioner euro, påstås det.

Kan ikke røre pengene i banken

Det verste r at kommunen ikke har et godkjent budsjett, vises det til, slik at 178 millioner euro som kommunen har på bankkonto ikke kan røres fordi prosedyrene ikke er fulgt.

Det er også problemer med at det kommunale markedet har et strømsystem som ikke er godkjent. Dessuten er subsidier til sportsklubber, frivillige organisasjoner og andre enheter for 800 000 euro ikke avgjort.

Kontrakter for vedlikehold av offentlige anlegg er angivelig forfalt.

Tags