ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. AUGUST 2018
Så varmt som dette var det i august 2017 på Gran Canaria. Så langt denne sommeren har det vært betydelig mindre varmt enn sommeren 2017 og 2016. Foto: Hugo Ryvik
Så varmt som dette var det i august 2017 på Gran Canaria. Så langt denne sommeren har det vært betydelig mindre varmt enn sommeren 2017 og 2016. Foto: Hugo Ryvik

Varmebølgen rammer trolig ikke Kanariøyene

Sommerens første varmebølge gir temperaturer på opptil over 40 grader i Spania fra i går, tirsdag av, men Kanariøyene blir liggende i utkanten, og august er ventet å bli litt kaldere enn normalt.

Värmeböljan drabbar förmodligen inte Kanarieöarna

ANNONSE

Enkelte steder på Kanariøyene kommer temperaturen likevel komme opp i over 30 grader denne uken, ifølge værmeldingen til det statlige, spanske værinstituttet Aemet.

Det er dog ingen risikovarsel for høy temperatur på Kanariøyene, slik det er over det meste av Spania.

På Kanariøyene målte Aemet høyest temperatur i fjellkommunen Tejeda. Der var det 33,4 grader. I Spania totalt hadde Montoro i Córdoba høyest temperatur i går med 41,6 grader.

Litt mindre varmt i sommer 

Prognosene for august tilsier at måneden blir litt mindre varm enn normalt. 

Sommeren 2018 ligger dermed an til å bli en av de kaldeste på lange tider i og med at juni var 0,7 grader under normalen og det ikke har vært noen kraftige varmebølger i juli.

Calima fra fredag

Det kan imidlertid bli en ny runde med calima fra fredag av, hvilket er varme luftstrømmer fulle av sandkorn som blåser inn over øygruppen fra Sahara.

Det kan betyr at temperaturene vil gå temmelig høyt i været på Kanariøyene også ved utgangen av uken.

Gjennomsnittstemperaturen i Spania i august er 23,9 grader, men det er ikke uvanlig at det enkelte dager er 35-36 grader de varmeste stedene.

Kanariøyene har normalt noe lavere høyeste sommertemperatur på dagtid enn sør på fastlandet. På Gran Canaria er normal gjennomsnittstemperatur i august 24,3 grader, og 27,5 i gjennomsnitt som høyeste dagtemperatur.

ANNONSE

Karneval i Agüimes

23.02.2019 21:00 - 17.03.2019 22:55

FOLKEFEST: Karneval i Agüimes sørøst på Gran Canaria, tema "Agüimes un Carnaval de Villan@s"
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE