ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. SEPTEMBER 2017
Soria-dammen, Gran Canarias desidert største, er så godt som tom. Arkivfoto
Soria-dammen, Gran Canarias desidert største, er så godt som tom. Arkivfoto

Vannstanden er kritisk lav i reservoarer sør på Gran Canaria

Langvarig tørke har ført til en kritisk lav vannstand i dammene sør på Gran Canaria. Øyrådet ber bønder i fjellområder om å ikke uvide dyrkingsarealet.

ANNONSE

Landbruksområder som ligger på over 500 meters høyde over havet over hele Gran Canaria risikerer at de ikke får nok vann til landbruksarealene sine, påpeker øyrådet i en pressemelding.

Hvis landbruksområdene utvides og det ikke kommer mye nedbør, kan ikke øyrådet garantere at bøndene får det vannet de trenger.

Har bare 16 prosent 

De sju vannreservoarene sør på Gran Canaria som er i offentlig eie har fått redusert vannstanden til 16 prosent, og de privateide til 10 prosent.

Soria-, Ayaguares- og Fataga-dammene er så godt som tomme. Vannstanden i Chira-dammen er nede i 11 prosent og i La Gambuesa-dammen 37 prosent.

Måtte tappe 200.000  kubikkmeter ekstra

En feil på en stasjon i Barrranco Seco i Las Palmas i august, som leverer avsaltet sjøvann til landbruk i El Salobre og El Tablero sør på øya, førte til 200.000 kubikkmeter vann måtte tappes fra Chira- og La Gambuesa-dammene for å gi landbrukere i San Bartolome de Tirajana kommune vann til avlingene sine.

Les også

Ekstremt varm august i år på Kanariøyene

ANNONSE

Status Quo spiller på Tenerife og Gran Canaria

25.05.2018 21:00 - 26.05.2018 21:00

MUSIKK: Den britiske boogierock-gruppen Status Quo, som har holdt det gående i over 50 år og har solgt cirka 120 millioner plater, holder konsert i Las Palmas og La Laguna.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE