ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 12. FEBRUAR 2017
Rødt flagg  for badeforbud er heist på de fleste av Kanariøyenes strender. Her fra La Laguna
Rødt flagg for badeforbud er heist på de fleste av Kanariøyenes strender. Her fra La Laguna. Foto: Proteccion Civil de La Laguna

Uværet herjer på Kanariøyene i dag

Det har blåst og regnet friskt på Kanariøyene i natt. I dag er det heist røde flagg er heist på de fleste av Kanariøyenes strender, de fleste utendørsaktiviteter er avlyst eller utsatt, og trær, greiner, stein og gruser faller ned på veier, gangveier og fortau på Kanariøyene i dag.

ANNONSE

Stengte veier

Uværet herjer på Kanariøyene i dag

Flere veier på Kanariøyene var stengt i formiddag. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Hittil er det ikke meldt om alvorlige ulykker knyttet til uværet fra nødetatene utenom en trafikkulykke på motorveien TF-5 ved Los Realejos på Tenerife i går, der fem personer ble skadet, men det har vært flere trafikkuhell og noen veier er stengt på grunn av ras.

Mange stengte veier

På Gran Canaria fraråder myndighetene bilkjøring i dag fordi det faller trær, grener og andre gjenstander ned på veiene. Vei GC-704 er stengt  fordi det har falt kraftledninger ned på veien. På GC-21 Tamaraceite - Valleseco, GC-43 Arucas -Teror  og GC-15  ligger det i formiddag greiner fra trær i veibanen.

Klokken 12 i dag gikk det ut en melding om at disse veiene er stengt:

GC-15 fra San Mateo til Cueva Grande; GC-70 fra Guía til Fontanales; GC-703 til Santa Cristina; GC-41; GC-700: GC-75; GC-305. 
Det ble også oppforfret til å vise særllig forsiktighet på GC-21 fra Tamaraceite til Valleseco, GC-43, GC-30 og GC-43 fra Arucas til Teror. 

Se filmsnutt av vinden på Gran Canaria i dag tidlig.

Mange aktiviteter utsatt eller avlyst

I Las Palmas er søndagens karnevalsaktiviteter, kåring av juniordronning og seniordronning, utsatt inntil videre. Markeder, messer, sportsarrangement er også utsatt eller avlyst.

De fleste utendørs rekreasjonsområdene på Kanariøyene er stengt i dag. Noen flyavganger er også innstilt.

Aemet opprettholder oransje varsel for vind og bølger og gult varsel for nedbør på Kanariøyene i dag.

Orkan i kastene

Hittil i dag har det blåst mest i Izaña på fjellet Teide på Tenerife og i Vallehermosa på La Gomera. Der har vindkastene kommet opp i 39 meter i sekundet, det vil si orkan styrke. I Valverde, Cruz de Tejeda og La Orotava har det også vært orkan i vindkastene.

El Paso på La Palma har fått mest nedbør. Der kom det 54 millimeter i går. Llanos de Los Loros på Tenerife og Puntagorda på La Palma har også fått over 40 millimeter nedbør.

ANNONSE

Status Quo spiller på Tenerife og Gran Canaria

25.05.2018 21:00 - 26.05.2018 21:00

MUSIKK: Den britiske boogierock-gruppen Status Quo, som har holdt det gående i over 50 år og har solgt cirka 120 millioner plater, holder konsert i Las Palmas og La Laguna.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE