ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. JULI 2017
8.000 mennesker deltok på vannfesten i Arguineguin i går. Utover kvelden ble det mye fylle og bråk. Foto: Mogan kommune
8.000 mennesker deltok på vannfesten i Arguineguin i går. Utover kvelden ble det mye fylle og bråk. Foto: Mogan kommune

Ungdomsfyll satte tidlig stopp for vannfest i Arguineguin

Vannfesten Arguin H2O under den pågående Fiesta del Carmen i Arguineguin på Gran Canaria ble i går stoppet tre timer før planlagt på grunn av ungdomsfyll, også kalt "botellón".

Ungdomsfylla satte tidigt stopp för vattenfest i Arguineguin

ANNONSE

Mogan kommune tok avgjørelsen om å skru av musikken og stoppe festen.

Dette fordi et stort antall mindreårige tenåringer, mange av disse fra andre kommuner, ifølge en erklæring fra kommunen, angivelig skal ha drukket medbragt alkohol og laget spetakkel på festen, som foregikk på bystranda Las Marañuelas og Miguel Marrero-gaten i Arguineguin.

Røde Kors skal ha tatt seg av flere overstadig berusede ungdommer på stedet, ifølge avisen Canarias Ahora.

Bortvist

Med denne avgjørelsen ønsker kommunestyret å "avvise det fortsatte forbruket av alkohol og alle de som besøker kommunen utelukkende for å ødelegge for Fiestas del Carmen", skriver kommunestyret i en pressemelding.

Ungdommene som laget spetakkel skal ha blitt bortvist fra området etter at musikken ble stoppet,og området ble ryddet for flasker med alkohol og tomflasker.

Hærverk

Fiestas del Carmen er spesielt for beboerne i byen Arguineguín og resten av kommunen. Alle som kommer fra andre steder og har en ansvarlig holdning vil alltid bli ønsket velkommen, uttaler Mogans ordfører, Onalia Bueno.

Isabel Santiago, talspersonen for det politiske partiet Nueva Canarias, som er i opposisjon i Mogan, for Nueva Canarias in Mogán, anklager ordføreren for ikke å ha forutsett den store konsentrasjonen av festende ungdommer, og krever sikkerhetstiltak.

Ifølge Santiago ble det lokale legesenteret overbelastet og det ble utført hærverk på blant annet biler.

Gir kritikk

Et annet opposisjonsparti, Partido Popular, gir kritikk for at det var mangelfulle sikkerhetsressurser i området, hvor det befant seg 8.000 mennesker på søndag.

Partiets talsperson Maicol Santana kritiserer ordføreren for ikke å ta ansvar, og mener at det var feil å arrangere festen på et sted som er uegnet for dette.

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

27.07.2018 18:00 - 29.07.2018 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa CanariaSoul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE