Motstand mot bygging av luksusboliger for turister i strandsone på Tenerife

Belgiske investorer skal bygge luksusboliger for turister den siste strandsonen sør på Tenerife som er uten masseturisme, men møter motstand.

Det skal bygges kunstig strand, strandrestaurant og flere bygninger med leiligheter og villaer for hotellgjester i dette strandområdet. Foto: Prosjektsidene til Cuna del Alma

Utbyggingsprosjektet har fått navnet "Cuna del Alma". Det er den lille strandsonen Puertito de Armeñime som bygges ut.

5. mai ble den første, symbolske steinen lagt.

473 000 kvadratmeter

En tomt på 437 000 kvadratmeter i nærheten av det beskyttede naturområdet Caleta de Adeje skal få 420 luksusboliger, utendørs svømmebasseng, restaurant og andre byggverk, strandklubb, samt en kunstig strand.

Det politiske venstrepartiet Sí Podemos Canarias er sterkt i mot utbyggingen, og anklager øyrådet på Tenerife for å støtte det de kaller et "vanvittig turistprosjekt".

Et annet venstreorientert parti, Nueva Canarias, kaller utbyggingen "opprørende", og hevder at en unik del av kysten vil bli ødelagt.

Aksjonerer på lørdag

Det blir blant annet vist til at den smale viken er habitat for havskilpadder, og at La Caleta de Adeje og den uberørte stranden Diego Hernández ligger i den samme viken.

Nueva Canarias hevder at det fortsatt er tid til å stoppe utbyggingen.

Miljø- og naturorganisasjonene Salvar La Tejita, ATAN, og Fundacion Telesforo Bravo er også imot utbyggingen.

Det mobiliseres til en protestaksjon i dag, lørdag.

Øyråd og kommune støtter utbyggingen

Ordføreren i Adeje kommune, José Miguel Rodríguez Fraga, kastet glans over arrangementet 5. mai da den første steinen for utbyggingen ble lagt.

Det gjorde også visepresidenten i Tenerifes øyråd, Berta Pérez.

Nueva Canarias varsler at de vil henvende seg til EU-instanser for å få utbyggingen stoppet.

Tags