ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. MAI 2018
Studenter gikk i protesttog i Las Palmas og ropte slagord mot seksuelle overgrep torsdag 10. mai. Bannerteksten henviser til Manada-saken (flokk-saken), en overgrepssak i Pamplona, og sier  "Vi er flokken din. Du er ikke alene". Foto: Hugo Ryvik
Studenter gikk i protesttog i Las Palmas og ropte slagord mot seksuelle overgrep torsdag 10. mai. Bannerteksten henviser til Manada-saken (flokk-saken), en gruppevoldtekstsak i Pamplona, og sier "Vi er flokken din. Du er ikke alene". Foto: Hugo Ryvik

Tredobling av antallet seksuelle overgrep i Las Palmas i år

Unge studenter i Las Palmas gikk i går i protesttog mot en overgrepsdom i Pamplona og mot seksuelle overgrep. Antallet slike overgrep i Las Palmas ble mer enn tredoblet i årets første kvartal, ifølge en rapport fra innenriksdepartementet.

ANNONSE

Kvartalsrapporten om kriminalitet ble publisert denne uken og viser at det er registrert 371 seksuelle overgrep i Spania i årets tre første måneder, 28,4 prosent flere enn i fjor.

I Las Palmas ble det registret 16 seksuelle overgrep mot 5 i samme periode i 2017, hvilket er en økning på 220 prosent.

Alle former for kriminalitet med seksuelt tilsnitt har økt i år. Antallet voldtekter med penetrering er tredoblet på Gran Canaria til tolv tilfeller mot fire i 2017.

Antallet brudd på loven om seksuell frihet har økt med 51 prosent til 89 tilfeller.

Mandana-saken opprører mange

Studentene som gikk i protestmarsj gjennom gatene i bydelen Triana i Las Palmas på torsdag var en reaksjon på en overgrepsdom som skapt store protester flere steder i Spania, kalt Manada-saken:

Fem menn fra Sevilla, mellom 27 og 29 år gamle, var tiltalt for gruppevoldtekt av en 18 år gammel kvinne på en festival i juni 2016.

I april ble de frikjent for voldtekt, men ble dømt til ni års fengsel for seksuell mishandling og til å betale 10.000 euro i erstatning til kvinnen.

Skrøt av voldtekten

Overgriperne filmet voldtekten og skrøt av det senere i en gruppemelding på meldingstjenesten Whatsapp. Der kalte de seg Manada (flokken), derav navnet Manada-saken.

Påtalemyndigheten i Pamplona ba om nærmere 23 års fengsel for gruppevoldtekt og flere andre tiltalepunkter, men loven i Spania er utformet slik at det må være vold eller trusler for at et overgrep skal defineres som voldtekt. Det skal dommerne ikke ha funnet bevist i denne saken.

Jenta som ble utsatt for voldtekten skal ha forklart at hun ble truet til å holde kjeft før voldtekten startet.

Regionsregjeringen i Spania har kunngjort at de vil vurdere å endre voldtektsloven etter at dommen ble kjent og reaksjonene på den kom.

Les også

Dømt til ti års fengsel for seksuelle overgrep mot en tolvåring

Nær dobling av antallet grove seksuelle overgrep på Kanariøyene i 2017

Fire menn arrestert for gjengvoldtekt av turist i Mogán

Mann tiltalt for voldtekt av norsk 16-åring på Gran Canaria

Mann skal ha mishandlet, voldtatt og sprutet blekemiddel på kjæresten på Tenerife

Mindre kjønnsrelatert vold på Kanariøyene

Kanariøyene hadde flest rettssaker per innbygger i 2017

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE