ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. SEPTEMBER 2018
Sol i sanddis på Tenerife. Foto: Aemet Izaña

Tre runder med svevestøv i luften på Kanariøyene i august

I august måned var det til en forandring ingen varmebølger på Kanariøyene, men det var i gjennomsnitt for måneden en halv grad varmere enn normalt og tre runder med sanddis fra Sahara i luften.

ANNONSE

Sand som følger med varme luftstrømmer fra Sahara inn over Kanariøyene er et værfenomen som kalles calima. Ingen av de tre calimaene som kom tidlig i måneden, i midten av måneden og i slutten av måneden var imidlertid ikke særlig tette.

Cirka 60 prosent av Kanariøyene var varmere enn normalt i august, cirka 30 prosent var omtrent som normalt og ti prosent var kaldere, ifølge en månedsrapport fra værinstituttet Aemet. I kystområder var det tropenetter nesten hver natt i august.

Det som var mest uvanlig til å være august på Kanariøyene var at luftfuktigheten var høy på grunn av en episode med subtropisk vær der et lavtrykk fra kysten av Vest-Sahara ble kombinert med et annet fra Azorene og førte til episoder med nedbør.

Regn i august er sjeldent på Kanariøyene, men det kom nedbør også i august 2005 og august 2015.

Passatvindene var litt svakere enn normalt i august. 29.-31 august var det en episode med sterk vind som kom opp i full storm i kastene i Agaete nordvest på Gran Canaria.

Les også

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

Världens bästa klimat finns på Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER