ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. SEPTEMBER 2018
Sol i sanddis på Tenerife. Foto: Aemet Izaña
Sol i sanddis på Tenerife. Foto: Aemet Izaña

Tre runder med svevestøv i luften på Kanariøyene i august

I august måned var det til en forandring ingen varmebølger på Kanariøyene, men det var i gjennomsnitt for måneden en halv grad varmere enn normalt og tre runder med sanddis fra Sahara i luften.

ANNONSE

Sand som følger med varme luftstrømmer fra Sahara inn over Kanariøyene er et værfenomen som kalles calima. Ingen av de tre calimaene som kom tidlig i måneden, i midten av måneden og i slutten av måneden var imidlertid ikke særlig tette.

Cirka 60 prosent av Kanariøyene var varmere enn normalt i august, cirka 30 prosent var omtrent som normalt og ti prosent var kaldere, ifølge en månedsrapport fra værinstituttet Aemet. I kystområder var det tropenetter nesten hver natt i august.

Det som var mest uvanlig til å være august på Kanariøyene var at luftfuktigheten var høy på grunn av en episode med subtropisk vær der et lavtrykk fra kysten av Vest-Sahara ble kombinert med et annet fra Azorene og førte til episoder med nedbør.

Regn i august er sjeldent på Kanariøyene, men det kom nedbør også i august 2005 og august 2015.

Passatvindene var litt svakere enn normalt i august. 29.-31 august var det en episode med sterk vind som kom opp i full storm i kastene i Agaete nordvest på Gran Canaria.

Les også

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

Världens bästa klimat finns på Gran Canaria

ANNONSE

Musikk- og kulturfestival i Santa Brígida

26.04.2019 12:00 - 27.04.2019 22:00

Festival de Música y Cultura Amazigh, en musikk og kulturfestival i bydelen La Atalaya i Santa Brígida
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE