Tilbyr 50 Mbps satellitt-internett over alt på Kanariøyene

Hispasat og Eurona, via underselskapet Quantis, tilbyr i dag internettforbindelse med hastighet på 30 megabits per sekund (Mbps) med dekning over alt på Kanariøyene, og kan snart tilby 50 Mbps.

Hispasat-30W-6 er den nyeste av to satellitter som gir bedre internettdekning på Kanariøyene og ellers i Spania. Foto: Hispasat.

Det vil si at 700.000 mennesker, en tredel av befolkningen, som i dag ikke har internettforbindelse i det hele tatt, eller kun har tilgang på forbindelse på under 30 Mbps kan få internett med relativ høy hastighet på forbindelsen.

Mange med tregt internett

367.000 mennesker på Kanariøyene som lever i avsidesliggende områder, 17,5 prosent av befolkningen, har frem til nå ikke engang hatt noe internettilbud med hastighet som kommer opp i 10 Mbps, ifølge en rapport fra øyrådet på Gran Canaria.

Et prosjekt for digital inkludering som kalles "Tilkobling med satellitt" og har økonomisk støtte fra staten er satt i gang av myndighetene. Internettilgang skal garanteres for alle innbyggere, hvilket skal forbedre livskvaliteten og den økonomiske utviklingen i områder som har mangelfull internett-tilknytning.

Har to satellitter i drift

Det er satellittbåndet Ka som benyttes, og Hispasat sendte for tre måneder siden opp sin andre satellitt, Hispasat-30W-6, i bane rundt jorden. Hispasat 36W-1 ble sendt opp i 2017.

Quantis tilbyr i dag 30 megabytes hastighet til for en pris av cirka 55 euro per måned med en datapakke på 50 gigabytes (GB) på Kanariøyene. Prisene strekker seg fra cirka 30 euro for 5 GB til 120 euro for 120 GB.  

 Cirka 15.000 kanariere har per i dag kjøpt internettløsningen til Quantis..

Subsidier

Staten subsidierer bredbånd på minst 30 Mbps for befolkning, små og mellomstore bedrifter og ikke-gevinstdrivende institusjoner på tettsteder med færre en 5000 innbyggere som fra før kun har tilgang på bredbånd på under 10 Mbps.

Eurona er angivelig det første selskapet som har gått inn på subsidieringsplanen.

Tags