ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. JULI 2018
Så snart tirsdagen er over, kan ferierende på Kanariøyene glede seg over temperaturer som vil ligge nær det normale resten av juli. Foto: Hugo Ryvik
Så snart tirsdagen er over, kan ferierende på Kanariøyene glede seg over temperaturer som vil ligge nær det normale resten av juli. Foto: Hugo Ryvik

Temperaturene normaliserer seg fra onsdag av på Kanariøyene

Varmebølgen på Kanariøyene blir kortvarig og begynner å dabbe av allerede på onsdag, ifølge varslene fra det statlige værinstituttet Aemet.

ANNONSE

Resten av juli meldes det litt lavere temperaturer enn normalt på langtidsvarselet fra Aemet. Det vil si godt under 30 grader på dagtid.

I dag, tirsdag, var det 33,5 grader allerede klokken 05.30 om morgenen i fjellområdet Lomo Pedro Alonso sør på Gran Canaria. Den laveste temperaturen som ble målt der i natt var 32.1 grader.

Støvmålingene viser svært høye verdier for svevestøv (sandstøv fra Sahara, et værfenomen kalt calima) i Agüimes sørøst på Gran Canaria i natt og i morgentimene, helt opptil 470 mikrogram per kubikkmeter luft som timeverdi. Grenseverdien fra verdens helseorganisasjon er 50 mikrogram i døgngjennomsnitt.

For andre målepunkter på Kanariøyene er måleverdiene for støv lave eller moderate.

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE