Tauro-stranden: Tidligere kystsjef dømt til tre års fengsel

I en rettssak er en tidligere kystsjef på Kanariøyene kjent skyldig i lovbrudd da byggingen av Tauro-stranden sør på Gran Canaria ble innvilget.

Tauro-stranden ligger i Mogán på Gran Canaria. Foto: Ben Waatvik

Han er dømt tiI tre års fengsel og 3600 euro i bot for forfalskning av offentlige dokumenter, skriver avisen Canarias 7.

I rettssaken i Las Palmas har det kommet frem at bare 15 prosent av eierskapet til et privateid strandareal som det offentlige måtte få råderett over før timeshare-selskapet Anfi Tauro kunne få tillatelse til å bygge strand der, faktisk var avklart da kystsjefen ga tillatelsen.

Det meste av dette privateide arealet på 3811 kvadratmeter er bebygd med boliger, en restaurant og et avsaltingsanlegg.

Likevel ble byggingen godkjent av den daværende kystsjefen i 2016.

Totalt er strandtomten på 11.200 kvadrarmeter, der det ikke var samsvar med offentlige dokumenter fra 2015 som danner grunnlag for byggetillatelsen for deler av tomten.

Hele tomtearealet skulle med andre ord vært i offentlig eie før Anfi Tauro deretter kunne gis tillatelse til å lage sandstrand i det offenlige domenet.

Stranden ble fylt på med sand fra Sahara av selskapet Santana Cazorla, deleier i Anfi-gruppen, men stranden er fortsatt ikke godkjent for bruk.

Det er foreløpig ukjent hva som vil skje med stranden.