Svindlet til seg varer for en million euro gjennom fiktive selskap

Politiet har avslørt en gjeng på Gran Canaria skal ha har bestilt varer for over en million euro fra over 90 selskaper gjennom et fiktivt selskap uten å betale for varene.

Policia Nacional-bil. Foto: Policia Nacional

Disse varene skal ha blitt solgt videre på det svarte markedet. Personer i sosial nød ble rekruttert til å være ledere av selskapene som kjøpte inn varene.

Sju personer er pågrepet, og en person til er under etterforskning. Varer for 38 000 euro, to pistoler, datautstyr og 6785 euro er beslaglagt.

Etterforskningen startet etter at en hjemløs mann fikk et økonomisk kraft fra skatteetaten knyttet til et selskap som ble opprettet i 2013 hvor han var oppført som administrativ leder. For denne rollen skal han ha fått betalt 50 euro.

Han skal også ha fortalt om andre hjemløse og narkotikaavhengige som hadde blitt tilbudt penger for det samme.

Etterforskningen avdekket at dette stemte, og at det var tilbudt mellom 50 og 400 euro til personer som skulle fronte skallselskaper og bruke navnet deres til å åpne bankkontoer for selskapene.

Seks menn og en kvinne i alderen 29 til 58 år ble pågrepet på Gran Canaria, og en 84 år gammel mann er under etterforskning.