ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 04. OKTOBER 2018 - SIST ENDRET 06. OKTOBER 2018
Ladysmith Black Mambazo under en konsert på Dronning Elisabeth IIs fødselsdag i Royal Albert Hall i år. I november opptrer de på Womad i Las Palmas. Foto: Creative Commons-lisens
Ladysmith Black Mambazo under en konsert på Dronning Elisabeth IIs fødselsdag i Royal Albert Hall i år. I november opptrer de på Womad i Las Palmas. Foto: Creative Commons-lisens

Store, afrikanske stjerner spiller på Womad i Las Palmas i år

Ladysmith Black Mambazo fra Sør-Afrika og Oumou Sangaré fra Mali er de to største artistene som skal opptre på musikkfestivalen Womad i Santa Catalina-parken i Las Palmas 15.-18.november.

Stora afrikanska stjärnor spelar på Womad i Las Palmas i år

ANNONSE

Ladysmith Black Mambazo er Afrikas største vokalgruppe, og ble ekstra godt kjent rundt om i verden gjennom sitt samarbeid med Paul Simon på suksessalbumet Graceland.

Gruppen har vunnet fem Grammy-priser og fått 19 nominasjoner.

Wassoulou-stjernen Sangaré

Oumou Sangaré er en Grammy-vinnende wassoulou-musiker. Wassolou er en musikkform som stammer fra tradisjonelle jaktsanger fra hennes hjemtrakter sør for Niger-elven akkompagnert av en kalebass.

Hun har blant annet opptrådt på Melbourne Opera, Roskilde Festival, Gnaoua World Music Festival, Womad, Oslo World Music Festival og Opéra de la Monnaie.

Hun fikk sin Grammy i 2011 i kategrien Best Pop Collaboration With Vocals, med Herbie Hancock, Pink, India Arie, Seal, Konono Nº1 og Jeff Beck, for Imagine, og ble nominert med albumet Seya i 2010 i kategorien Best Contemporary World Music Album.

Mange interessante artister på plakaten

Blant andre artister som er bekreftet i dag til den 20. utgaven av Womad i Las Palmas er n franske gitarvirtuosen Pascal Danaë med Delgres, kjent fra bandet Black River samarbeid med Morcheeba, Peter Gabriel og Youssou N'Dour.

Belgiske KermesZ à l'Est, som kombinerer klezmer-musikk, en instrumental musikktradisjon knyttet til jødisk kultur, med heavy metal, kommer også, og Analog Africa, Landing Mané, Coliectivo Panamera og Abass Doodo.

Dessuten kommer britiske Talisk, Maleem Hamid El Kasri, Sol Escobar, Noga Erez, Indian Man og BCUC.

Opp gjennom årene har nesten 500 artister spilt på Womad i Las Palmas.

Les også

Musikkfestivalen Womad i Las Palmas

Lenker

www.womad.org

Womad i Las Palmas

Womad Espana

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE