Spansk narkobaron arrestert etter smugling av 2,5 tonn kokain i båt

Den spanske narkobaronen Manuel Charlín og 23 påståtte medlemmer i hans bande er arrestert etter at en båt med 2,5 tonn kokain ble stoppet i nærheten av Madeira på onsdag denne uken, skriver spanske aviser..

Denne båten var innom Arguineguin i juni før den dro videre til Senegal og plukket opp 2,5 tonn kokain. Foto: Policia Nacional (skjermdump fra film)

Båten var innom Arguineguin på Gran Canaria 26. juni på vei til Senegal, hvor den lastet kokain og seilte tilbake mot Portugal og Galicia, hvor lasten skulle over i mindre fiskebåter, skriver politiet i en pressemelding.

Båten hører til i Vigo i Spania og er registrert i Panama.

To personer fra Senegal og to fra Spania var om bord i båten da den ble bordet av politiet ved Madeira. Disse blir fraktet til Kanariøyene, hvor de er ventet å ankomme på søndag.

De andre 20 arresterte holdes angivelig i politiets varetekt i Vigo og Pontevedra.

Politiet kaller operasjonen et viktig slag mot koalisjonen av narkotikaklaner i Galicia, som de hevder er en av de viktigste kriminelle organisasjoner om opererer på Galicia-kysten. Hele kjeden i organisasjonen skal være sprengt.

Charlín har sonet fengselsstraffer flere ganger tidligere for narkotikahandel og hvitvasking Av penger. Hans sønn Melchor skal også være blant de arresterte.