Smuglet kokain i doble gulv med avansert åpningsmekanisme

Politiet på Kanariøyene har pågrepet sju personer som er mistenkt for smugling av store mengder kokain i kjøretøy med doble bunner og hemmelige rom.

Her finner politiet kokain som er skjult i et dobbelt gulv i en personbil. Gulvets lås kunne åpnes ved å trykke betjeningsbrytere på bilens instrumentpaneler i en bestemt sekvens. Foto: Guradia Civil

Kokainet ble smuglet til Kanariøyene fra fastlandet i biler med to forskjellige slags hemmelige rom, skriver politiet i en pressemelding.

Den ene typen besto av et dobbelt gulv som ble åpnet ved å trykke en spesiell kombinasjon av brytere for lys og vindusheiser på bilens instrumentpanel.

Den andre typen var et rom som var sveiset på understellet og hadde et lokk som kunne åpnes mekanisk med en spesiell nøkkel.

Fant kokain i lastebil med hemmelig rom

Kokainet ble smuglet videre mellom ulike kanariøyer med en lastebil hvor det var bygd et indre rom som var skult av en last bestående av store, tunge metallplater.

I en slik lastebil fant politiet sju kilo kokain da lastebilen var i ferd med å kjøre om bord i en ferge til Gran Canaria fra Santa Cruz de Tenerife.

Sjåføren ble pågrepet, og den videre etterforskningen medførte at seks personer til ble arrestert i Granadilla de Abona og Arona på Tenerife og Los Llanos de Aridane på La Palma. De to antatte gjenglederne er fra Los Llanos de Aridane.

Hvitvasking i restaurant

Tre av de pågrepne er fra Kanariøyene, tre er fra Colombia og en er fra Marokko. Lederen skal ha sørget for at narkotikapengene ble hvitvasket i en restaurant som hans kone drev i Los Llanos de Aridane.

Gjenglederen skal ha håvet inn over en million euro i måneden på narkotikasmuglingen.

Politiet har beslaglagt et kostbart hus, 21 kjøretøy, over 9000 euro i kontanter, ti kilo kokain, et stort antall mobiltelefoner, en hydraulisk presse og diverse kjemikalier for å blande ut kokainet. Restauranten er stengt og forseglet og flere bankkontoer er sperret.