Slangeplagen på Gran Canaria har spredd seg til turistområder i sør

Nå har Californiske kongesnoker dukket opp så langs sør som Maspalomas etter å ha spredd seg til stadig nye områder på Gran Canaria.

Tverrstripet eksemplar av californisk kongesnok. Det fins også albinoslanger og slanger med langsgående stripe på ryggen. Foto: Life+ Lampropolis

De siste ukene er flere eksemplarer observert i turistområdet Maspalomas og andre steder i sør, skriver Telde Actualidad og andre kanariske nyhetsmedier.

I forrige uke ble en slange overkjørt da den var i ferd med å krysse en gate i nærheten av boligområdet Montana La Data i Maspalomas-området.

Ifølge slangeksperter har slangene enten blitt sluppet fri av beboere i området eller de har beveget seg dit selv fra andre områder – det fins anslagsvis 30.000 slike slanger i naturen på Gran Canaria.

Søker varmen fra bilmotorer

Slangene er kjent for å krype inn i motorrommet på biler for å få varme fra motorene, og kan dermed følge med bilene når de kjører andre steder, ifølge Miguel Ángel Rodríguez, miljøminister på Gran Canaria, som viser til informasjon fra øyrådets teknikere.

Californiske kongesnoker hører ikke hjemme i naturen på Gran Canaria (ingen slanger gjør det), og er uønsket fordi de spiser truede arter. De er ikke farlige for mennesker

Umulig å bli kvitt

De første slangene i frihet dukket opp kommunene Galdár og Telde, og opp gjennom årene har de formert seg, økt til et stort antall, og spredd seg til nye områder på øya.

Alle forsøk på å bli kvitt slangeplagen har hittil vært forgjeves. Arbeidet pågår fortsatt, og hittil i år er 270 slanger fanget inn.

Lenker

EU-prosjektet Life+ Lampropeltis