Slår alarm om oljeutslipp som nærmer seg Candelaria-kysten på Tenerife

Et ukontrollert oljeutslipp fra et selskap som holder til på en industritomt i Güimar nærmer seg kysten av Candelaria og Güimar på Tenerife i dag, lørdag ettermiddag.

Myndighetene skal ha beordret Playa de La Viuda stengt på grunn av forurensingsfaren. Foto: Google Earth

Kommunestyret i Candalaria har besluttet å stenge La Viuda-stranden på grunn av utslippet, skriver de i en Twitter-melding. 

Andre kilder skal ha advart om at større deler av kysten kan bli forurenset. El Socorro-, De Lima-og Samarines-stranden skal også ha blitt stengt, ifølge avisen Diario de Avisos.

Den maritime redningstjenesten og brannvesenet på Tenerife har rykket ut og jobber i området og evaluerer omfanget og mulige konsekvenser av utslippet.

Utslippet kommer angivelig fra det industrielle renseriet Ropa Res. En tank med drivstoff med kapasitet på 30.000 liter skal ha sprunget lekk. Rundt 19.000 liter skal ha lekket ut.

Det skal angivelig ha vært en innbygger i området som varslet om utslippet. Innbyggeren har også filmet utslippet.

Filmen kan du se på nettsiden til Diario de Avisos.

En rådgivende komité for maritime forurensing på Kanariøyene, PECMAR, holdt et møte om situasjonen på lørdag og konkluderte med at havet ikke er forurenset, selv om mindre oljeflak er oppdaget. Nye kontroller og evalueringer skal gjøres søndag morgen.