Skyter inn 1,2 millioner euro for å åpne fortidsminner for publikum

Øyrådet på Gran Canaria investerer 1,2 millioner euro fra utviklingsfondet Fdcan for å forbedre og utvide de arkeologiske fortidsminnene Bocabarranco-El Agujero-La Guancha i Gáldar i 2018 og 2019.

Gravstedet La Guancha Tumulus har vært beskyttet siden 1949 som det første på Gran Canaria. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Disse har hittil vært stengt for publikum, og planen er at de skal gjøres tilgjengelige og attraktive for turister og fastboende, skriver øyrådet i en pressemelding.

La Guancha var den første som fikk beskyttelsesstatus på Gran Canaria og ble erklært historisk-artistisk monument i 1949.

På stedet fins det rester av boliger og mange gravsteder bygd av steiner – noen av disse blir ansett som de viktigste på Gran Canaria.

Den største er kalt Túmulo de La Guancha, og er en stor, sirkelformet og hierarkisk steinkonstruksjon med konsentriske ringer og radiale vegger.

Det er også planer om å fortsette de arkeologiske utgravingene på de tre stedene parallelt med at forbedringene utføres. De eldste funnene på stedet er datert til år 1030-1260.