ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 13. MARS 2019
I går var det mange bekymrede skandinaver på Gran Canarias lufthavn. Foto: Canariajournalen
I går var det mange bekymrede skandinaver på Gran Canarias lufthavn. Foto: Canariajournalen

Skandinaver på Kanariøyene rammet av Boeing 737 MAX 8-stopp

Skandinaver som skulle hjem fra Gran Canaria i går med Norwegians Boeing 737 MAX 8-fly ble rammet av flyforbudet som ble innført for flytypen i europeisk luftrom.

ANNONSE

Er du rammet?

Skandinaver på Kanariøyene rammet av Boeing 737 MAX 8-stopp

Er du blant de som skulle eller skal reise til eller fra Kanariøyene og er berørt av at Boeing 737 MAX 8 er satt på bakken? Fortell oss hva som er din situasjon! Ta kontakt på redaksjonen@canariajournalen.no eller send en melding på Facebook.

Foto: Norwegian

Denne meldingen gikk ut fra Norwegian til passasjerer som skulle med DY4045 fra Stockholm til Luleå klokken 17.45 i går ettermiddag:

"Etter henstillinger fra europeiske luftfartsmyndigheter har vi tatt beslutningen om midlertidig å stoppe flyreiser med Boeing 737 MAX. På grunn av dette beklager vi at ditt norske fly DY4045 fra Stockholm (ARN) til Luleå (LLA) 12.03.2019 17:45 er kansellert. Du kan bestille eller refundere billetten gratis online."

Det er også satt opp slike fly fra Kanariøyene til Skandinavia i dag, onsdag, som er innstilt.

En av Canariajournalens lesere forteller om "tilnærmet Texas-tilstander" på Gran Canarias lufthavn i går ettermiddag fordi flyet de skulle hjem med er satt på bakken.

Norwegian skal ha sendt et 787-9 Dreamliner fra Barcelona til Gran Canaria for å frakte passasjerer hjem fra Gran Canaria til Oslo. Dette skal ha landet rundt midnatt og tatt av igjen mot Oslo klokken 2.55 i natt, ifølge avisen La Provincia.

Det var i går to Norwegian-fly fra Gran Canaria til Stockholm og ett til Oslo samt ett fra Tenerife Sør til Manchester som ble innstilt.

Norwegian skal ha innkvartert passasjerene på hotell sør på Gran Canaria mens de jobbet med å få passasjerene hjem med andre fly, ifølge avisen.

Andre skandinaver er bekymret over at flyet de skal hjem med senere i måneden er innstilt, men her ser det ut til at det er satt opp andre fly.

Passasjerer som skulle med et Thomson-fly måtte angivelig  tilbringe natten på Tenerife. Det måtte etter sigende også Norwegians passasjerer som skulle til Manchester og passasjerer med et TUI-fly som skulle til Nederland.

Norwegian har 18 Boeing 737 MAX 8 som er satt på bakken. Selskapet er i tett dialog med luftfartsmyndighetene og Boeing, og følger deres anbefalinger og instrukser, skriver de i en pressemelding.

Videre at Norwegian vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt.

Canariajournalen har bedt Norwegians pressesjef om informasjon om hvilke flyvinger mellom Kanariøyene og Skandinavia som blir berørt, og hvordan passasjerer som har bestilt billett på disse flyvningene skal fraktes, en har foreløpig ikke fått svar.

Ingen av Norwegians flyvinger mellom Oslo Gardermoen, Bergen, Trondheim, Stavanger, Stockholm og København og Kanariøyene i dag er innstilt, ifølge informasjon om avganger på Norwegians nettsider.

Ifølge avisen La Provincia er det sju slike fly som må stå på bakken på Kanariøyene. I tillegg til Norwegian- ogThomson-flyene er det et TUI-fly mellom Banjul i Gambia og Amsterdam i Nederland som ble stående på Gran Canaria, samt et fly fra det tsjekkiske selskapet Travel Service.

I alt ble cirka 600 passasjerer på Kanariøyene berørt i går.

19 av Norwegians flyvinger med denne flytypen i det norske markedet totalt i dag, onsdag, skal være innstilt. Dette gjelder alle destinasjoner hvor flytypen benyttes.

Norwegian skal ha jobbet i natt med å fordele passasjerer over på andre flyginger. Det forsøkes blant annet å slå sammen ruter med mange daglige avganger. De skal ha funnet løsninger for de fleste passasjerene.

Passasjerer som ikke har fått beskjed på SMS blir bedt om å møte opp som normalt på flyplassen.

Bakgrunnen for flyforbudet er ulykken med Ethiopian Airlines flight ET302 på søndag der 157 mennesker døde, og i Indonesia i oktober i fjor der 189 mennesker døde. Flyforbudet gjelder i påvente av resultater fra etterforskningen av ulykkene.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE