Skal bygge parkeringsplass ved ny bussentral sør i Las Palmas

En parkeringsplass for 300 biler skal bygges i Cona Sur, i den sørlige delen av Las Palmas, på stedet hvor en ny sentral for en hurtigbusslinje gjennom byen skal ligge.

I dette området i Las Palmas kommer det en parkeringsplass for cirka 300 biler. Illustrasjon: Las Palmas kommune

Busskonseptet Metro Guagua er en hurtigbusslinje som skal gå tvers gjennom byen fra lengst sør til lengst nord. Byggingen av busslinjen pågår.

Den nye parkeringsplassen blir nyttig for folk som bor utenfor Las Palmas og jobber i byen, og andre som reiser inn til byen, og vil unngå å kjøre bil inne i byen.

Plasseringen er ved yttergrensen av Las Palmas like ved motorvei GC-1, som går fra Las Palmas i nord til Puerto de Mogán i sørvest.

Det er nylig vedtatt at den regionale regjeringen skyte en million euro inn i byggingen av parkeringsplassen, skriver kommunen i en pressemelding.

Parkeringsplassen skal ligge ved Paseo Blas Cabrera Felipe og Ciudad Deportiva Gran Canaria, samt bussholdeplassen i Hoya de La Plata, som er krysningspunkt for bussnettet på sørsiden av byen.

Det vurderes også å bygge en parkeringsplass av samme type ved vei GC-110. Fra før er det etablert en parkeringsplass ved den nordlige bygrensen i El Rincón, like ved kjøpesenteret Las Arenas.