ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. JULI 2018 - SIST ENDRET 06. JULI 2018
Det har ikke vært så varmt som det pleier på Kanariøyene i årets seks første måneder, men nå er det riktig varmt. Her fjellet Teide på Tenerife. Foto: Hugo RyvikTemperaturavvikene i juni for ulike områder av Kanariøyene. EF står for ekstremt kaldt, MF betyr svært kaldt, F betyr kaldt (frio), N betyr normalt og C betyr varmere enn normalt. Legg merke til at sørvest på Gran Canaria, det vil si der Mogán kommune ligger, er markert med Ekstremt kaldt. Øverst fjellet Teide på Tenerife. Ill: Aemet. Foto: Hugo Ryvik
Temperaturavvikene i juni for ulike områder av Kanariøyene. EF står for ekstremt kaldt, MF betyr svært kaldt, F betyr kaldt (frio), N betyr normalt og C betyr varmere enn normalt. Legg merke til at sørvest på Gran Canaria, det vil si der Mogán kommune ligger, er markert med Ekstremt kaldt. Øverst fjellet Teide på Tenerife. Ill: Aemet. Foto: Hugo Ryvik

Seks unormalt kalde måneder på rad på Kanariøyene

Juni var fra kald til svært kald sammenlignet med normaltemperaturen i juni, viser den månedlige værrapporten fra det statlige, spanske værinstituttet Aemet. I år har det vært seks unormalt kalde måneder på rad.

ANNONSE

Gjennomsnittstemperaturen i juni lå 0,7 grader under det normale.

Juni 2018 var den kaldeste juni på ti år i  Maspalomas, Mogán, San Bartolomé de Tirajana, San Sebastián de La Gomera og Tafira kommune.

I løpet av juni var 31,4 grader den høyeste temperauren som ble målt. Det skjedde 7. juni i Tasarte,San Cristóbal, Tejeda og San Bartolomé de Tirajana på Gran Canaria.

Over 30 grader er jo riktig varmt, men den laveste temperaturen som ble målt var 2 grader den 1. juni på Teide på Tenerife, Spanias høyeste fjell, på 3550 meters høyde

Det har også vært fra fuktig til svært fuktig i forhold til normal luftfuktighet i juni. På Fuerteventura, La Gomera og El Hierro regnet det over tre ganger så mye som normalt - likevel ikke i store mengder, siden det normale i juni er svært lite nedbør.

Spania totalt har fått svært mye nedbør i forhold til det normale, men temperaturer som normalt.

Les også

Gran Canaria har mistet 13 centimeter kystlinje på grunn av stigende havnivå

Meteorolog hevder at Kanariøyenes klima vil forandre seg til det verre

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

Världens bästa klimat finns på Gran Canaria

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE