Seks ungdommer på Kanariøyene arrestert i storaksjon mot pedofile

I en stor politiaksjon er 33 arrestasjoner av pedofile foretatt i elleve land. Seks ungdommer er arrestert på Kanariøyene.

Overgrepsmateriale ble delt i grupper på WhatsApp. Arkivfoto: Policia Nacional

Flere av de arresterte er mindreårige.

De arresterte delte pedofilt materiale av seksuelle overgrep mot barn, skriver det nasjonale politiet i Spania i en pressemelding.

Noen av barna som er misbrukt er veldig små.

I tillegg er det delt materiale med ekstrem vold.

17 arresterte i Spania

I Spania har 17 ungdommer blitt arrestert. Disse er mistenkt for å ha delt materialet via blant annet en WhatsApp-gruppe dannet av mindreårige.

Fem ungdommer er arrestert i provinsene Las Palmas; en i Santa Cruz de Tenerife; tre i Madrid; to i Valladolid, og en i hver av regionene Murcia, Valencia, Palencia, La Rioja, Cuenca og Salamanca.

I tillegg blir fem personer etterforsket i Madrid, og en i hver av provinsene Valencia, Guadalajara, Ciudad Real og Alicante.

Lav gjennomsnittsalder

Gjennomsnittsalderen for de 26 som er varetektsfengslet er 22 år.

De fleste av de mistenkte hadde telefonabonnement registrert på sine foreldre. Politiet etterforsket derfor foreldrene først.

Operasjonen har pågått i 26 måneder.

Startet med pedofile tegneserier

På kanariøya La Palma arresterte politiet en 19 år gammel gutt som hadde gått inn i en verden av pedofili gjennom tegneserier der mindreårige blir utsatt for overgrep.

Deretter fortsatte han aktivt med å søke seksuelt materiale fra mindreårige, selv om han vanligvis ikke var et aktivt medlem av pedofiligrupper i frykt for å bli arrestert. 

Farlig 29-åring

I provinsen Ciudad Real er det en 29 år gammel mann som blir beskrevet som en av de farligste.

Ikke bare lastet han ned barnepornografi fra de undersøkte chattene, men prøvde å få andre brukere av gruppene til å gi ham kontakt med yngre jenter.

Hensikten var å trakassere dem og få materiale. Han ble arrestert etter å ha kontaktet en politibetjent som lot som om han var interessert i å utveksle kontakter.

15 år gammel administrator

I Madrid ble tre personer arrestert, inkludert et person under 15 år som ønsket å være administrator for pedofile chatgrupper.

Han lagret et stort antall filer som han kunne distribuere blant medlemmene i disse gruppene.

En annen av de varetektsfengslede som besøkte chatgruppene, er en 50 år gammel person som er mentalt funksjonshemmet. 

I Palencia ble en annen av de få voksne mennene arrestert: 

Det er en 32 år gammel mann som oppfordret andre medlemmer av gruppen til å dele materiale, mens han bare lastet ned filene som andre delte.

En 21 år gammel bulgarsk mann hadde flyktet fra Italia, og ble arrestert i Salamanca i hjemme hos en slektning.

Her ble de arrestert

Utenom Spania er det gjort arrestasjoner i Italia, Frankrike, Storbritannia, Ecuador, Costa Rica, Uruguay, Peru, India, Pakistan og Syria.

Spanias nasjonale politi deltok i operasjonen i koordinasjon med Europol og Interpol.