ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. JANUAR 2017 - SIST ENDRET 11. JANUAR 2017
Julekrybben på Canteras øker hvert år i antall besøkende, ikke minst takket være den høye kunstneriske kvaliteten. Her jesusbarnet og Jomfru Maria i moderne tolkning av den russiske kunstneren Alexey Shchitov. Foto: Leif Kempe / Kanarieliv.
Julekrybben på Canteras øker hvert år i antall besøkende, ikke minst takket være den høye kunstneriske kvaliteten. Her jesusbarnet og Jomfru Maria i moderne tolkning av den russiske kunstneren Alexey Shchitov. Foto: Leif Kempe / Kanarieliv.

Sandskulpturen på Las Canteras i Las Palmas fikk ny besøksrekord

Julekrybben i sand på Las Canteras-stranden i Las Palmas har avsluttet sin ellevte utgave med 214.500 besøkende og et solidaritetsfond på mer enn 30.000 euro, rapporterte mandag Las Palmas kommune.

Artikeln har svenskt språkval.

ANNONSE

Julekrybben var den tredje best besøkte offentlige severdigheten i Spania i julen.

38 dager

Årets "Betlehem" lukket dørene etter 38 dager, og begynte å bli revet tirsdag morgen. Strandområdet vil se som vanlig i de kommende dagene.

En symbolsk sjekk på den innsamlede summen ble overrakt til forvaltere av fire suppekjøkken i byen fra representanter fra rådet for turisme og sosial samhørighet, Pedro Quevedo og Jacinto Ortega, og rådgiver for økonomi, energi og forskning og utvikling, Raúl García Brink.

2.340 euro har blitt distribuert i prosjektet for å hjelpe syriske flyktninger i Lesvos.

Forrige julekrybbe fikk 203.000 besøkende samlet inn 28.000 euro. Quevedo sier at økningen i donasjoner viser at folk er alltid der når det trengs.

Støtter suppekjøkken for de fattige

Pengene vil gå til å støtte det gode arbeidet som gjøres i byen suppekjøkken, Santo Domingo i Vegueta, San Pedro i La Isleta, La Paz, i Las Rehoyas, og El Carmen, i området Parque Santa Catalina.

Solidaritetsmidler fra Betlehem Arena går også til Lesbos, gjennom den ikke-statlige organisasjonen ONG Acción Directa Tierra Norte, som har lansert et ambisiøst prosjekt å jobbe i flyktningleirene.

Av de besøkende var totalt 57 prosent fra Gran Canaria, 31 prosent var utenlandske turister, turister fra fastlandet i Spania utgjorde 7 prosent, og 5 prosent av de besøkende kom fra andre øyer på Kanariøyene.

Totalt mer enn 65.000 besøkende var utenlandske turister, hovedsakelig fra Italia, Tyskland, Skandinavia, Storbritannia og Frankrike; og nesten 15 000 besøkende var spanjoler som feiret høytiden i byen og på øya.

Høy kunstnerisk kvalitet

Leder av skulpturprosjekt, Aday Rodríguez, understreket den kunstneriske kvaliteten på de ulike krybbene og arbeidet som skulptørene Jonay Ruiz (Spania), David Enguerrand (Belgia), Aleksei Diakov (Russland), Leonardo Ugolini (Italia) og Alexey Shchitov (Russland) har gjort på området.

400 skolebarn som deltok også i arbeidet.

ANNONSE

Triatlon i Mogan på Gran Canaria

21.04.2018 06:00

Challenge Family, en stor, tysk triatlonarrangører, arrangerer for andre gang triatlon på Gran Canaria med navnet «Challenge Mogan Gran Canaria».
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE