ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. MARS 2019
Avfallsbeholdere i Puerto de Mogán. Foto: Canariajournalen
Avfallsbeholdere i Puerto de Mogán. Foto: Canariajournalen

Renholdsarbeidere i Mogán truer med streik

Renholdsarbeidere i Mogán kommune kunngjorde 25. februar at de ville gå til streik på ubestemt tid. I dag uttaler de seg positivt om at forhandlinger med arbeidsgiver er innledet.

ANNONSE

Renholdsarbeiderne er ansatt i selskapet Caseur, som håndterer avfall i kommunen.

I tilfelle hvor forhandlinger er en ruse for å holde dem underholdt og undertrykke arbeidsulykker, vil de ikke nøle med å streike for å forsvare sine rettigheter. "

De ansatte er misfornøyd med de usikre arbeidsvilkårene, utstyr og kjøretøy som er en beklagelig tilstand, lønn som grenser til minimumslønnen og manglende ekstrabetaling for nattarbeid.

Dessuten at der er tvunget til å kjøre avfall uten tilstrekkelig kontroll av vekten, hvilket kan medføre administrative sanksjoner for sjåførene.  

I tillegg peker de på helsefaren det innebærer både for dem selv og innbyggerne at regnvann siver gjennom losseplasser og oppløser stoffer fra avfallet slik at perkolater blir forurenset. Perkolater fra losseplasser med husholdningsavfall inneholder høye konsentrasjoner av biologisk nedbrytbart organiske stoffer og ammonium.

Hvis det viser seg at Caseur går til forhandlingsbordet kun som et triks for stagge arbeidernes misnøye,  vil de ikke nøle med å streike for å forsvare sine rettigheter, skriver de ansattes representanter i en kunngjøring.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE