Rekordår for bybussene i Las Palmas

Guaguas Municipales i Las Palmas fraktet 38,5 millioner reisende i 2019, og slår dermed den 15 år gamle rekorden fra 2004.

MetroGuagua, fremtidsbussen i Las Palmas Illustration: Guagua municipales

Selskapet fraktet 38.552.670 reisende i 2019, noe som betyr en økning på 3,24 millioner kunder sammenlignet med 2018.

Den gamle rekorden fra 2004 var 36,8 millioner reisende.

Bystyret i Las Palmas har gjennom det årlige bidraget av økonomiske ressurser til det offentlige selskapet - som har holdt busstakstene uforandret de siste fem årene - gitt et løft de siste årene for offentlig transport i byen, mens de har garantert fremtidig utvikling gjennom sin forpliktelse til MetroGuagua, et prosjekt som vil forbedre det nåværende transporttilbudet. De ønsker å endre reisevanene til innbyggerne og besøkende i hovedstaden mot en mer bærekraftig mobilitet.

Presidenten for Guaguas Municipales og rådmann for mobilitet i Las Palmas, José Eduardo Ramírez, uttaler i en pressemelding at "reisedata fra 2019 bekrefter en oppadgående trend i politikken til de lokale administrasjonene for promotering av offentlig transport. Etterspørselen fra brukerne blir gjenspeilet i den gradvise forbedringen av tjenestene, - nye linjer, nye busser og bedre fagpersoner, samt nye bonusordninger for de reisende.  Bono Wawa Joven, Bono Residente Canario, og en gullbonus spesielt for pensjonister"

Tags