ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 28. SEPTEMBER 2011
Illustrasjon: Volcanes de Canarias

Redningsteam reiser til El Hierro i dag

El Hierro fortsetter å riste og skjelve i dag, og vulkanfaren er på ingen måte over. Her er en oppdatering av hendelsene frem til klokken 12 den 28. september.

ANNONSE

Den seismiske utviklingen på El Hierro de siste to månedene har flere likhetstrekk med utviklingen på naboøya La Palma foran utbruddet til vulkanen Teneguía i 1971, som var Spanias siste vulkanske utbrudd, ifølge flere vulkaneksperter. Både president Paulino Rivero og forsvarsministeren Carme Chacon på Kanariøyene er på vei til øya i dag, det samme er militære redningslag og nødsendinger til Røde Kors.

Dette har skjedd i de siste timene av 28. september i forbindelse med vulkanfaren på kanariøya El Hierro, ifølge loggen til canarias7.es:

Forsvarsminister Carme Chacon reiser til El Hierro for å rapportere direkte fra den seismiske krisen på stedet.

Antall jordskjelv frem til klokken 12 lokal tid 28. september er  56. Det siste hadde styrke 2.5 på Richters skala og kom klokken 11.36. Et skjelv på 3,3 på Richters skala kom klokken 10.47. Skjelvet skjedde på 15 kilometers dyp. Det nasjonale geografiske instituttet NGI varslet at et jordskjelv med et utslag på 3,4 på Richters skala inntraff kl. 8.10 på cirka 17 kilometers dybde. Klokken 6 og 6.07 var det jordskjelv på 2,7 på 15 kilometers dyp i La Frontera. I morgentimene før det ble det registrert femten jordskjelv på mellom 1 og 3,3

Kanariøyenes president, Paulino Rivero, beroliger befolkningen på El Hierro i en video: http://www.canarias7.es/multimedia/video.cfm?id=6067

Twitterbrukere viser sin støtte til beboerne på El Hierro. # todosconelhierro er blitt det nest mest omtalte sosiale nettverket i Spania.

Borgermesteren i La Frontera på El Hierro, David Cabrera de León, forklarer at evakueringen av 53 innbyggere skjedde fordi den seismiske aktivitetene har økt stadig de siste to månedene.

Skolene i La Frontera kommune holder stengt inntil videre på grunn av risikoen for ras.

To redningsenheter skal reise til El Hierro fra Tenerife om ettermiddagen den 28. september. Lagene har med seg en offiser som skal se på mulighetene for å opprette en leir for inntil 2000 vulkan- eller jordskjelvoffere.

En båt gjøres klar til å seile fra havnen i Las Palmas til El Hierro med nødutstyr til Røde Kors.

I løpet av 28. september skal risikoen vurderes på nytt, og det skal bestemmes om de evakuerte kan returnere til hjemmene.

Les også:

Evakuering gjennomført.

Jordskjelvene øker i kraft og hyppighet.

Vulkanutbrudd gunstig for turismen.

13 nye jordskjelv i natt.

Vulkanutbrudd 10-15 prosent sannsynlig.

Dykkernes lille paradis.

ANNONSE
ANNONSER