ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 09. NOVEMBER 2012
Alberto Contador er opptatt av sikkerheten for sylister på Gran Canaria. Foto: Saxo Bank

Proffsyklister vil ha bedre sikkerhet for syklister på Gran Canaria

Alberto Contador og hans lagkamerat i sykkellaget Saxo Bank, Jesus Hernandez, ber om bedre sikkerhet for syklister på Gran Canaria.

ANNONSE

Saxo Bank-laget trener flere ganger i året i Mogán kommune på Gran Canaria og er sponset av Anfi Gruppen, som driver timeshareanlegg kommunen. Flere andre sykkellag trener også på Gran Canaria.

Det er særlig en veiforbindelse for turiststedet Taurito med den nye motorveistrekningen mellom Mogán og Puerto Rico sørvest på Gran Canaria som Saxo Bank og flere sykkelorganisasjoner etterlyser, skriver ABC.es.

Farlig veistrekning

Vei GC-500 mellom Puerto Rico og Puerto de Mogán er tett trafikkert, og regnes som en av de farligste veistrekningene på Gran Canaria. Flere ulykker har skjedd på strekningen der syklister er involvert.

Mesteparten av biltrafikken skal over på en ny motorvei som er under bygging, noe som vil gjøre GC-500 betydelig sikrere for syklistene.

Taurito holdes utenfor

Men Taurito får ingen direkte forbindelse med motorveien, slik at bilene fortsatt må kjøre noen kilometer langs GC-500 for å komme til motorveien fra Taurito.

En gruppe som kaller seg borgerplattformen til forsvar for Taurito går hardt inn for at en slik forbindelse skal bygges.

Det er snakk om en 400 meter lang strekning, men myndighetene anser at kostnadene er for høye. Motorveien mellom Mogan og Puerto Rico skal åpne i mars 2013.

Contador deltar på sykkeldag i Las Palmas

18. november deltar Alberto Contador på den store sykkeldagen ”Tus domingos en Bici” i Las Palmas. Syklingen starter fra Puerto de la Luz klokken 12.30, går langs kysten og ender i bydelen San Cristobal.

I San Cristobal blir det workshops i veisikkerhet, sykkelreparasjoner, sports og fritidsaktiviteter og servering av mat.

– Det er en stor glede for meg å delta på sykkelfestiviteter i Las Palmas. Det er alltid en glede å rulle langs veiene på Gran Canaria, sier Contador i en pressemelding fra Las Palmas kommune.

ANNONSE
ANNONSER