ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 14. MARS 2017
De fargede områdene viser planene for utsiktspunktet Mirador del Diamante i Las Palmas. Ill: Ayuntamiento de Las Palmas
De fargede områdene viser planene for utsiktspunktet Mirador del Diamante i Las Palmas. Ill: Ayuntamiento de Las Palmas

Planlegger å bygge seks nye utsiktspunkter i Las Palmas

Las Palmas kommune har planer om å bygge seks nye utsiktspunkter langs en ni kilometer lang vandringsrute fra bydelen Risco de San Nicolás til bydelen La Minilla.

ANNONSE

Utsiktspunktet på Punta del Diamante vil bli startpunktet for en vandring langs "ryggraden" av Las Palmas.

De fem andre planlagte utsiktspunktene er Altavista, La Minilla, Las Baterías de San Juan, La Cornisa og Quatro Canones. Fra før fins Mirador de Cruz de Piedra, Pancho Guerra og La Ballena.

Panoramautsikt

I første omgang skal det bygges fire utsiktspunkter som skal gi panoramautsikt over kysten og havnen, den nedre delen av byen og halvøyen La Isleta, ifølge kommunens rådmann for urbanisme, Javier Doreste:

Punta del Diamante, Altavista, La Minilla og Las Baterías de San Juan.

Kommunen søker støtte fra øyrådet på Gran Canaria og den regionale regjeringen på Kanariøyene til prosjektet.

Tanken bak prosjektet er at turistene kan gjøre seg bedre kjent med de forskjellige bydelene de vandrer gjennom og produktene som selges der, skriver avisen Canarias Ahora.

"Torgpark"

Utsiktspunktet Mirador del Diamante skal plasseres i Lomo de Santa Isabel, som ligger i den bratte hellingen hvor Risco de San Nicolás-bebyggelsen er plassert. Landskapet rundt utsiktspunktet skal rehabiliteres slik at det fremstår som en blanding av torg og park.

Mirador del Diamante blir en ​​5.672 kvadratmeter stor plass hvorfra du kan se monumenter som er klassifisert som kulturelle interesser, slik som Castillo de San Francisco, Mata og Muralla de Las Palmas.

Dessuten skal du kunne se Guiniguada-ravinen, palmelundene i Mata og San Nicolás og helt ned til La Isleta.

Heis til severdighet

En heis skal bygges fra utsiktspunktet til de rehabiliterte hulene Cuevas del Provecho, hvor en «plattform-terrasse» skal danne en forbindelse med Castillo de Mata-museet og et område som fungere som parkeringsplass.

Mirador del Diamante er med i prosjektene som er inkludert i Kanariøyenes regionale utviklingsfond, Fdcan.  Klarsignal til byggeprosjektet kan komme i løpet av mars. Det vil koste cirka 500.000 euro.

Utsiktspunktet ved Las Baterias de San Juan, en tidligere kanonstilling, vil bli betydelig dyrere i og med at det er mye større og i langt dårligere forfatning.

Les også

Las Palmas – Mangesidig storby med fantastisk strand

Åpningen av kjempeakvariet i Las Palmas er utsatt

ANNONSE

Triatlon i Mogan på Gran Canaria

21.04.2018 06:00

Challenge Family, en stor, tysk triatlonarrangører, arrangerer for andre gang triatlon på Gran Canaria med navnet «Challenge Mogan Gran Canaria».
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE